Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: Pixabay

Visu laiku labāko kotlešu slepenā sastāvdaļa 1

Kotletes daudziem saistās ar kārtīgu mājās gatavotu maltīti. Gandrīz katram ir sava iemīļotā recepte, pēc kuras tiek gatavoti gardie gaļas plācenīši.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Taču, ja vēl esi savas īstās un vislabākās kotlešu receptes meklējumos vai vienkārši vēlies paeksperimentēt – šī ideja noderēs. Patiesībā ikvienam kotlešu cienītājam šo vajadzētu izmēģināt.

Pievieno kotlešu masai nedaudz ābolu biezeņa, un tās garšos absolūti neatvairāmi! Izmanto savu ierasto recepti, bet uz katriem 100 g maltas gaļas pievieno apmēram 30 g ābolu biezeņa. Ja tev vēl nav savas iemīļotās kotlešu receptes, varbūt noder šī!

Sastāvdaļas

700 g maltas gaļas

2 olas

90 g izkaltētas baltmaizes

200 g ābolu biezeņa

Sīpols

Pāris ķiploku daiviņas

Šķipsna sāls

Šķipsna piparu

Pagatavošana

Sakaltušo baltmaizi iemērc ūdenī

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad tā pamirkusi, nospiež lieko šķidrumu, liek gaļas maļamajā mašīnā un samaļ

Maļ arī sīpolu un ķiplokus, ko kopā ar samalto maizi pievieno maltajai gaļai

Tālāk gaļas masai pievieno olas, sāli piparus un ābolu biezeni, rūpīgi samaisa

Veido kotletes un cep uzkarsētā eļļā no abām pusēm līdz garoziņa brūna un kraukšķīga

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.