Valda Madalāne

Zaļais lobio ar riekstiem 0

Recepti piedāvā gruzīnu restorāna “Pirosmani” īpašniece Kmara Svanidze.

Reklāma
Reklāma

12 lietas, ko sievietes slepeni dara, bet nekad to neatzīst 4
Kokteilis
Ārsts – 4000 eiro, pārdevējs – 1500 eiro. Kādas algas, pēc mākslīgā intelekta teiktā, būtu pelnījuši Latvijas darbarūķi?
Pasauli nākamgad gaida vēl šausminošāki pārbaudījumi: gaišreģes Vangas prognozes 2026. gadam 1
Lasīt citas ziņas

Zaļais lobio ar riekstiem (4 – 6 porcijas)

• 0,4 kg kaltētu pupiņu,

• 200 g valriekstu kodolu,

• 2 vidēji lieli sīpoli,

• 30 g svaigu koriandra (kinzas) lapu,

• 2 ķiploka daiviņas,

• 1 tējkarote kaltētu koriandra sēklu,

• ½ tējkarotes maltu sarkano piparu,

• ½ tējkarotes kaltēta, malta zilā sierāboliņa sēklu,

• 3 lauru lapas,

• 1 tējkarote melno piparu,

• 1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa,

• 2 ēdamkarotes eļļas,

• šķipsna sāls.

 

CITI ŠOBRĪD LASA

Pupiņas 2 stundas mērcē aukstā ūdenī, tad nolej un liek dziļā katlā uz vidējas uguns 1,5 l ūdens, kam pievienots sāls un lauru lapas. Vāra, kamēr pupiņas mīkstas.

Kinzu, ķiplokus un sīpolus sasmalcina, pievieno valriekstus, koriandru, sierāboliņu, piparus un sāli. Vīna etiķi sajauc ar eļļu, piepilina nedaudz ūdens, ar to pārlej riekstu un garšvielu maisījumu un miezerī rūpīgi sajauc. Kad pupiņas ir gatavas, šo maisījumu rūpīgi sajauc ar pupiņām, cenšoties tās nesaspiest.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.