Foto: Vaira Kārkliņa

Zaļumu salāti ar bulguru 0

Šie salāti ir viegli un ļoti veselīgi. Bulgurā ir daudz šķiedrvielu, tas nodrošina ilgstošu sātu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Tava dzīves kulminācija vēl gaida vai ir jau pagātnē? Katra zodiaka zīmes pārstāvja dzīves labākie gadi
Kokteilis
“Riebjas skatīties uz šīm rozā smadzenītēm…” Vairākas sievietes nopeļ Didrihsonus teātra spēlēšanā par it kā pazudušajām pasēm 12
“Varbūt tas nelietis Brunavā nošāva mazo Modra draugu tieši brīdī, kad viņš kaut kur zem krūmiem bija aizsnaudies?” Lindas Mūrnieces lauku dzīves ainiņas
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
* 200 g bulgura
* stingras salātu lapas
* 6 zariņi piparmētru vai citu mētru
* gārsu, nātru, panātru un citu zaļumu lapiņas
* 2 tomāti
* 3 sīksīpoliņi ar visiem lociņiem
* puse garā gurķa
* puse sarkanās paprikas
* 2 ēdamkarotes citrona sulas
* 3 ēdamkarotes olīveļļas
* garšaugu sāls
* pipari

Pagatavošana.
Bulguru noskalo, uzlej vārošu ūdeni un 10–15 minūtes uzbriedina. Lieko ūdeni nolej, graudiņus izmaisa.
Savvaļas zaļumu lapiņas nomazgā, nosusina, sīki sagriež. Tomātu, papriku un gurķi sagriež mazos kubiņos. Sīpolu sagriež sīki.
Pārlaista ar eļļu un citrona sulu, pieber sāli un piparus, visu rūpīgi sajauc. Ļauj vismaz stundu ievilkties, lai garšas savienojas.
Uz salāta lapas liek prāvu karoti bulgura salātu, ņem pirkstos un ēd.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.