Foto: Aija Geida

Zaļumu salāti ar diedzētiem brokoļiem 0

Sastāvdaļas
• 30 g salātu lapu
• 50 g jauno gārsu
• 200 g svaiga gurķa
• 25 g diedzētu brokoļa sēklu

Veselam
Ko nedrīkst lietot kopā ar kafiju: pētnieki izceļ piecus bīstamus pārtikas produktus
“Notiek kaut kas nepatīkams” – Polija izslēgta no miera sarunām Londonā
Kokteilis
Numerologi nopludinājuši laimīgo sarakstu: šajos četros datumos dzimušajiem Ugunīgā Zirga gads būs neprātīgi veiksmīgs
Lasīt citas ziņas

Mērcei
• ēdamkarote medus
• ēdamkarote cidoniju sulas
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• šķipsniņa malta sausā ingvera pulvera
• ½ tējkarote sāls

Pagatavošana.
Salātu lapas un gārsu jaunās lapiņas nomazgā un nosusina žāvētājā vai uz virtuves papīra dvieļa. Gurķi sagriež gabaliņos. Izdiedzētās brokoļa sēkliņas (tās dīgts 4–6 dienas) noskalo un nosusina. Visu saliek lielā bļodā. Pagatavo mērci, sajaucot visas tai paredzētās sastāvdaļas, un pārlej salātiem. Uzmanīgi samaisa. Ļauj gurķiem nedaudz sasuloties, vēlreiz samaisa un pasniedz. Ļoti neitrāli salāti, īpaši piemēroti tiem, kas vēl nav iemācījušies ēst gārsas un citas nezāles, jo gurķis labi neitralizē specifiskās garšas nianses.

CITI ŠOBRĪD LASA

!!! Ja nav cidoniju sulas, mērces pagatavošanai var izmantot dzērveņu sulu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.