Lielās, pusprofesionālās 0

Komerciāliem mērķiem ražotāji piedāvā lielas žāvētavas no nerūsējoša tērauda, kas atkarībā no komplektācijas maksā 2000–4000 eiro. Mājsaimniecības vajadzībām var nopirkt pusprofesionālus dehidratorus, kam, salīdzinot ar lētākajām žāvētavām, ir jaudīgi sildelementi, daudz plauktu. Plastmasas ierīces maksā aptuveni 350 eiro, nerūsējoša tērauda ar nopietnu vadības sistēmu – no 750 eiro. Tām ir 600–1000 W jauda, 10–20 plauktu, un vienā reizē var izžāvēt spaini ogu vai augļu. Jāraugās tikai, lai paplātes būtu vismaz 5 cm augstas. Dažiem plastmasas modeļiem tās ir ļoti plānas (3 cm), tāpēc, piemēram, biezākas plūmes vai lielākus augļu gabaliņus būs grūti izžāvēt, arī ietilpība mazāka.

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Mīnuss – elektrības patēriņš, tāpēc svarīgi, lai efektīvi darbotos mitruma novadīšanas sistēma un žāvētavas iekšienē būtu pārdomāta gaisa cirkulācija.

Dažiem modeļiem žāvēšanas procesā karstā gaisa plūsma tiek kombinēta ar infrasarkano lampu starojumu, kura spektrs ir nedaudz līdzīgs dabiskajam saules starojumam. Testējot variantu praksē, iepriecināja tas, ka galaproduktam labāk saglabājās krāsa, garša un smarža.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.