Šā gada smiltsērkšķu raža jau novākta un saimniece Daila Kronberga rāda, kur nākamgad gatavosies jaunas zeltainās ogas.
Šā gada smiltsērkšķu raža jau novākta un saimniece Daila Kronberga rāda, kur nākamgad gatavosies jaunas zeltainās ogas.
Foto – Valdis Semjonovs

Brauc pēc stādiem 0


Pēdējos gados smiltsērkšķu audzēšana Latvijā izvērsusies nopietnos apjomos. Tagad sācies jaunais plānošanas periods un sagaidāms, ka tiks iesniegti jauni projekti, kas veicinās nozares attīstību. Daila Kronberga savā saimniecībā audzē arī stādus un jūtams, ka interese par jaunu dārzu izveidi ir liela. Saimniece slavē smiltsērkšķu labās īpašības, uzsverot, ka tas ir veselības eliksīrs – tā sastāvā ir C vitamīns, vairāk nekā 180 cilvēka veselībai nepieciešamas vielas, tostarp aminoskābes.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas
Kad taujāju par nākotnes plāniem, saimniece atzīst, ka iepriekš noteiktais mērķis – palielināt platības – šogad ir realizēts un par turpmāko platību palielināšanu pašlaik runāt nevar, jo brīvu zemju vairs neesot. Tiesa, saimniecībā sāks pakāpenisku stādījumu nomaiņu. Viss vērsts uz ražas palielināšanu, jo ogu iepircējiem ir vajadzīgi lieli apjomi, ar vienu diviem hektāriem vairs nepietiek – šādā gadījumā atliek vien saimniekot kā mājražotājam.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.