Zemeņu mākonīši – gardums no saldētām ogām 0

Sastāvdaļas – 200 g saldētu zemeņu, 15 g ātri šķīstoša želatīna, 150 g pūdercukura, puse citrona.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Pat bandītiem ir savs goda kodekss…” Apsūdzētais Citskovskis atklāj, kādas tagad ir viņa attiecības ar Kariņu 1
FOTO. “Sēnīte” pamazām atgūst savu spozmi – noņemta gadiem krātā sūnu kārta 22
VIDEO. Desmitiem patruļmašīnu, ievainots policists – ķīlnieku krīze vilcienā; arestēts Latvijas pilsonis 17
Lasīt citas ziņas

Zemenes atlaidina. Ar blenderi ogas sasmalcina viendabīgā masā.

Pievieno želatīnu, dažas minūtes ļauj tam uzbriest (seko instrukcijām uz iepakojuma), pievieno pūdercukuru un citrona sulu. Visu samaisa un uz lēnas uguns karsē, visu laiku maisot., kamēr želatīns ir pilnībā izkusis. Nevārīt!

CITI ŠOBRĪD LASA

Masai ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, pēc tam ar mikseri kuļ 5 – 7 minūtes lielā ātrumā, lai masa ievērojami izaug un kļūst gaišāka un biezāka.

Sastingšanai paredzēto formu izklāj ar vaska papīru cepšanai, virsū lej zemeņu masu, izlīdzina. Formu liek vēsā vietā neapsedzot uz vairākām stundām, lai sastingst.

Kad masa ir sastingusi, formu apgāž uz virsmas, kura pārkaisīta ar pūdercukuru, un noņem papīru.

Sagriež kubiciņos, apviļā no visām pusēm pūdercukurā un pasniedz.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.