Zemeņu mākonīši – gardums no saldētām ogām 0

Sastāvdaļas – 200 g saldētu zemeņu, 15 g ātri šķīstoša želatīna, 150 g pūdercukura, puse citrona.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Zemenes atlaidina. Ar blenderi ogas sasmalcina viendabīgā masā.

Pievieno želatīnu, dažas minūtes ļauj tam uzbriest (seko instrukcijām uz iepakojuma), pievieno pūdercukuru un citrona sulu. Visu samaisa un uz lēnas uguns karsē, visu laiku maisot., kamēr želatīns ir pilnībā izkusis. Nevārīt!

CITI ŠOBRĪD LASA

Masai ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, pēc tam ar mikseri kuļ 5 – 7 minūtes lielā ātrumā, lai masa ievērojami izaug un kļūst gaišāka un biezāka.

Sastingšanai paredzēto formu izklāj ar vaska papīru cepšanai, virsū lej zemeņu masu, izlīdzina. Formu liek vēsā vietā neapsedzot uz vairākām stundām, lai sastingst.

Kad masa ir sastingusi, formu apgāž uz virsmas, kura pārkaisīta ar pūdercukuru, un noņem papīru.

Sagriež kubiciņos, apviļā no visām pusēm pūdercukurā un pasniedz.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.