Foto-Fotolia

Zemeņu novārījums ar niedru cukuru 0

Sastāvdaļas
• 1 kg zemeņu
• 600 ml ūdens
• 600 g niedru cukura Demerara (uz 1 l izkāsta šķidruma)

Reklāma
Reklāma
“Autobusā iekāpa apmēram 7 gadus vecs puika…” Šofera drosmīgais lēmums pasargā bērnu no potenciālām briesmām 7
Pagājušajā naktī pie slimnīcas durvīm pusnaktī atstāj džemperī ievīstītu jaundzimušo: mediķi ko tādu 30 gadu laikā piedzīvo pirmo reizi 10
Kokteilis
“Ņemot vērā manu slimību…” Eksprezidents Guntis Ulmanis atklāti stāsta par veselības problēmām ģimenē
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ogas noskalo un liek katliņā. Pielej ūdeni, uzliek vāku un vāra 5 minūtes. Tad zemenes saspaida un vāra vēl 5 minūtes. Ļauj šķidrumam iztecēt caur filtru.
Katliņu izskalo, jo tajā var būt zemeņu sēkliņas. Zemeņu novārījumu lej katliņā un vēlreiz uzvāra, tad iemaisa cukuru un vāra vēl 2 minūtes. Pilda karstās, tīrās pudelēs, aizvāko, un kādu laiku to var uzglabāt ledusskapī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.