Dainis Bušmanis

Zemeņu “Pavlova” Epikūra gaumē 0

Ik gadu vasaras sākumā, kad Dailes teātrī beidzas izrāžu sezona, durvis ver kafejnīcas “Epikūra dārzs” āra terase. Te apmeklētāji var ne tikai ieturēt maltīti, bet nedēļas nogalēs arī baudīt dažādus koncertus. Pasākumu laikā arī maltīte tiek gatavota uz āra plīts, kas izveidota uz veca “Volvo” bāzes.

Reklāma
Reklāma

 

 

Pataisīja par muļķi: kas pārliecināja Trampu mainīt viedokli par Putinu? Atklājas intriģējošas aizkulišu detaļas
Trampa dzīvībai draud briesmas: bijušais ASV Nacionālās drošības padomnieks atklāj kāda terora tīkla “slepkavību sarakstu”
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju 1
Lasīt citas ziņas

“Ikdienā piedāvājam latvisku virtuvi, lai ļaudis var paēst gluži kā mājās,” teic šefpavāre Aiga Zvejniece, “Mājas Viesa” lasītājiem iesakot īpašo Zemeņu “Pavlovu” “Epikūra” gaumē.

Zemeņu “Pavlova” Epikūra gaumē

SASTĀVDAĻAS (vienai porcijai) 100 g svaigu zemeņu, 50 g bezē cepumu, 50 g biezpiena, 100 g putukrējuma, cukurs.

CITI ŠOBRĪD LASA

KĀ GATAVOT? Šo saldo ēdienu izdomājis kāds franču pavārs par godu slavenajai krievu baletdejotājai Annai Pavlovai. To var gatavot ne tikai no zemenēm, bet arī no mellenēm u. c. ogām. “Epikūra dārzs” piedāvā savu variāciju, šo desertu papildinot ar biezpienu.

Putukrējumu saputo kopā ar biezpienu, pēc garšas pievienojot cukuru. Ņem lielu trauku vai nelielu formiņu un visu liek kārtās – vispirms bezē cepumus, pēc tam zemenes un beigās putukrējumu. Saldo sadala pa porcijām vai formiņu apgāž un novieto uz deserta šķīvja. Rotā ar zemenēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.