Foto – ivona.bigmir.net

Zemeņu vareņiki 1

Sastāvdaļas:

3 glāzes miltu

1 ola

1 tējkarote sāls

2/3 glāzes ūdens

600 g zemeņu

3 ēdamkarotes cukura

1 ēdamkarote cietes

Nomazgā ogas, noņem lapiņas. Pārkaisa ar cukuru un cieti, liek uz 25-30 minūtēm aukstumā.

Reklāma
Reklāma
Maģiski toņi: kura apģērba krāsa palīdz katrai zodiaka zīmei izskatīties vislabāk?
Veselam
5 pārtikas produkti, kuros ir vairāk Omega-3 nekā tradicionālajā lasī
TV24
“Donbass krieviem tagad ir kā kauls rīklē!” Kremlis beidzot sapratis, kas to tur sagaida?
Lasīt citas ziņas

Miltus samaisa ar sāli, ielej ledaini aukstu ūdeni un samaisa. Noliek mīklu uz 30-40 minūtēm nostāvēties. Ar miltiem apkaisītā virsmā klāj mīklu un ar glāzi veido apaļas formiņas.

Vidū liek zemenes, maliņas salipina. Kad visi vareņiki salipināti, liek tos vārošā ūdenī un ņem ārā piecas minūtes pēc uzpeldēšanas.

Pasniedz ar krējumu saldkrējuma sviestu.

Recepte no ivona.bigmir.net

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.