Foto – ivona.bigmir.net

Zemeņu vareņiki 1

Sastāvdaļas:

3 glāzes miltu

1 ola

1 tējkarote sāls

2/3 glāzes ūdens

600 g zemeņu

3 ēdamkarotes cukura

1 ēdamkarote cietes

Nomazgā ogas, noņem lapiņas. Pārkaisa ar cukuru un cieti, liek uz 25-30 minūtēm aukstumā.

Reklāma
Reklāma
Kremlis plēšas uz Baltiju: jaunieši tiek savervēti par 15 eiro, lai izpildītu Krievijas specdienestu uzdevumus
“Un ko “Lidl”, “Maxima”, “Rimi”, “Senukai”? Iekasē tikai no tautas naudiņu,” pirms “Melnās piektdienas” latvieši atklāj vienu veikalu, kur jādodas iepirkties
Baltkrievija kā nākamā Krima? Galvenā izlūkošanas pārvalde atklāja, ka Lukašenko ir panikā, un šoreiz pie vainas nav Ukraina
Lasīt citas ziņas

Miltus samaisa ar sāli, ielej ledaini aukstu ūdeni un samaisa. Noliek mīklu uz 30-40 minūtēm nostāvēties. Ar miltiem apkaisītā virsmā klāj mīklu un ar glāzi veido apaļas formiņas.

Vidū liek zemenes, maliņas salipina. Kad visi vareņiki salipināti, liek tos vārošā ūdenī un ņem ārā piecas minūtes pēc uzpeldēšanas.

Pasniedz ar krējumu saldkrējuma sviestu.

Recepte no ivona.bigmir.net

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.