Ceriņu laiks klāt 0


Dobele pavasarī man vienmēr saistījusies ar ķiršu un ceriņu ziedēšanu. Arī šogad 28., 29. maijā selekcionāra Pētera Upīša dārzā notiks klasiskās mūzikas koncerts, bet pilsētas centrālajā laukumā būs strūklaku ūdens un gaismas šovs, pagastu izrādīšanās, amatnieku tirgus un citas izdarības, tostarp nakts skrējiens.

Reklāma
Reklāma
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Lasīt citas ziņas

Pašā Dobeles centrā noteikti nevar paiet garām Livonijas ordeņa pilsdrupām, kuru iekonservēšanai savulaik ziedojis novadnieks advokāts Andris Grūtups, kā arī atjaunotajam Dobeles atbrīvošanas piemineklim (tēlnieks K. Zemdega) un luterāņu baznīcai (1495), kuras 45 metrus augstā zvanu torņa smaile ir pilsētas galvenā vertikāle. Neapšaubāmi pēc rekonstrukcijas ievērojams kļuvis plašais, bruģētais Tirgus laukums ar Ginesa rekorda cienīgu aku – strūklaku. Taču aizbraukt no Dobeles, neapskatot skaistos privātos daiļdārzus, būtu kauna lieta. Gan Klūgu ģimenes ainavu dārzs ar gleznaino dīķi, krāšņumaugu dobēm un vecajiem kokiem, gan Štelmaheru daudzveidīgo akmeņu dārzs (Arāju iela 18) ar dekoratīviem stādījumiem ir jāredz. Bet Līgas un Aivara Beņķu daiļdārzā (Liepu iela 5), kas desmit gadu laikā radīts džungļu vietā, papildus iespējama mājražotājas Loritas Miķelsones diļļu–ķiploku pulvera ar zīmolu “Pitas” un žāvēto augļu un ogu degustācijas. Garšvielas, dārzeņus, augļus un ogas Lorita žāvē pašas izgatavotā infrasarkanā starojuma žāvētavā, tajā uzturot no 25 līdz 42 °C temperatūru un retinātu skābekļa daudzumu, kas ļauj iegūt īpaši garšīgu un veselīgu produkciju. Šo produktu degustācijas tiek piedāvātas arī Pokaiņu mežā un Dobeles amatu mājā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.