Foto – Foto: Helēna Strazdiņa

Ziemas prosas salāti. Ances Annas Šternbergas veselīgā recepte 0

Daudzums:

4 personām

Pagatavošana:
• Ķirbi sagriež gabaliņos, izklāj uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins 124
Lasīt citas ziņas

• Pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar kumīnu un sāli.

• Liek cepeškrāsnī 200 ̊C temperatūrā uz 20 līdz 30 minūtēm, kamēr gabaliņi mīksti.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Kad ķirbis gatavs, to noņem no pannas un ļauj atdzist.

• Cepeškrāsnī liek lazdu riekstus un cep apmēram 10 minūtes, līdz to miza pārplīsusi un to ir viegli norīvēt.

• Riekstu mizas norīvē dvielītī. Riekstus sakapā rupjos gabalos.

• Kārtīgi noskalo prosas graudus un liek nelielā katliņā kopā ar pusotrām līdz divām krūzēm ūdens, pagaida, līdz sāk vārīties, tad nogriež mazāku uguni un, ik pa laikam maisot, vāra vēl 10 līdz 15 minūtes, līdz ūdens izgarojis.

• Dresinga sastāvdaļas sablendē un pārlej nedaudz padzisušiem prosas graudiem. Kārtīgi samaisa. Pārceļ masu lielā bļodā, iemaisa pārējās sastāvdaļas – riekstus, avokado, vīnogas, kumīnu, zaļumus un ķirbi.

• Gatavos salātus kārto šķīvjos, pārkaisa ar lazdu riekstiem, pēc izvēles garnē ar zaļumiem un pasniedz atdzesētus vai viegli siltus.

Recepte no Ances Annas Šternbergas grāmatas “Topi vesels”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.