Foto – Aija Geida

Zirņu sautējums garšvielu mērcē 0

Sastāvdaļas
1¼ glāzes sausu balto turku zirņu
lauru lapa
kanēļa standziņa
2 zaļā kardamona pākstiņas

Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Norvēģijā ir pilsēta, kuras iedzīvotājiem jau vairāk nekā 70 gadus ir aizliegts nomirt. Nežēlīgs liktenis sagaida tos, kuri saslimuši 30
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals 136
Lasīt citas ziņas

Mērcei
30 g turku zirņu miltu
400 ml saldā krējuma
400 ml piena
½ tējkarotes kurkumas
½ tējkarotes malta koriandra
½ tējkarotes maltu melno piparu
tējkarote sāls
3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu

Pagatavošana.
Zirņus pa nakti izmērcē, no rīta nokāš un uzlej tīru ūdeni, pievieno lauru lapu, kanēļa standziņu un kardamona pākstiņas. Vāra aptuveni 45 minūtes, līdz zirņi ir mīksti (dažādas kvalitātes turku zirņi izvārās atšķirīgā laikā –
vieniem vajag 45 minūtes, citiem – pusotru stundu, tādēļ pēc 45 minūšu ilgas vārīšanas pārbauda zirņu gatavību). Nokāš, izņem garšvielas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Visas mērcei paredzētās sastāvdaļas, izņemot svaigos pētersīļus, sablendē, ielej pannā, uzkarsē uz lēnas uguns un pievieno izvārītos zirņus. Uzvāra un, kad masa sabiezē, uguni izslēdz un pieliek pētersīļus. Ja nav pieejami turku zirņu milti, var izmantot kukurūzas vai kviešu miltus.

Ļoti sātīgs un gards ēdiens, to var pasniegt kopā ar dārzeņu sautējumu, gaļas ēdieniem vai ēst ar tikko ceptu maizi un salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.