Foto-Aija Geida

Žuljēns kartupeļu trauciņā 0

Sastāvdaļas – 4 lieli kartupeļi, 200 g labas kvalitātes desas, 200 g Holandes siera, 120 ml saldā krējuma (35 %), 1 ķiploku daiviņa, 1 ēdamkarote kviešu miltu, šķipsniņa sāls un malti melnie pipari, zaļumi.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Varbūt tas nelietis Brunavā nošāva mazo Modra draugu tieši brīdī, kad viņš kaut kur zem krūmiem bija aizsnaudies?” Lindas Mūrnieces lauku dzīves ainiņas
“Es vairs nevaru turpināt…” Darbību beidz iemīļots latviešu zīmols 5
Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu 54
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus nomazgā, pārgriež uz pusēm un izgrebj vidiņus, atstājot plānas maliņas. Uzkarsē cepeškrāsni un liek cepties, līdz tie gandrīz gatavi. Tikmēr smalkās strēmelītēs sagriež desu, sakapā ķiploka daiviņu. Aukstam saldajam krējumam pievieno ēdamkaroti kviešu miltu, ķiplokus un zaļumus, uz mazas uguns uzkarsē, līdz masa sāk biezēt. Kad kartupeļi gatavi, tajos ieliek desu (var izmantot arī žāvētu gaļu), pārlej ar saldo krējumu un pārkaisa ar rīvētu sieru. Apcep tikai tik, lai siers izkūst un paliek zeltaini brūns. Vislabāk garšo, kamēr silts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.