Andas Krauzes foto

Zupa “Djušbara” 
 0

Sastāvdaļas: Liellopa vai teļa gaļas buljons, sīpoli, “Sumah” garšviela (nopērkama Turcijas preču veikalos), svaigas piparmētras. Pelmeņu mīklai: olas, milti, ūdens, sāls. Pildījumam: teļa un jēra gaļa (1:1), sīpols, kinza, dilles, sāls, pipari.

Kā gatavot?

TV24
Eksperts brīdina: Tā ir situācija, no kuras mēs neizvairīsimies. Latvijā, iespējams, sāks dedzināt atkritumus
TV24
“ASV stratēģija izskatās pēc kara pieteikuma Eiropas Savienībai.” Britu eksperts par iespējamiem Trampa rīcības riskiem
Kokteilis
Ātrs psiholoģiskais tests: kura no virvēm, jūsuprāt, ir visgarākā? 5
Lasīt citas ziņas

Katliņā olīveļļā apcep sakapātu sīpolu, pievieno liellopa vai teļa gaļas buljonu, uzvāra. Tad pievieno mazus pelmenīšus, ko gatavo šādi: samaļ teļa un jēra gaļu kopā arī sīpolu, pievieno sakapātu kinzu, dilles, pēc garšas – sāli, piparus. No olām, miltiem, ūdens, pievienojot šķipsniņu sāls, pagatavo mīklu. Plāni izrullē, sagriež kvadrātiņos, vidū liek malto gaļu, pelmeņus veido gliemezīšu formā. Kad tie jau vārās virumā, pievieno nedaudz “Sumah” garšvielas un sakapātas piparmētras. Pirms celšanas galdā rotā ar piparmētru lapiņām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.