Andas Krauzes foto

Zupa “Djušbara” 
 0

Sastāvdaļas: Liellopa vai teļa gaļas buljons, sīpoli, “Sumah” garšviela (nopērkama Turcijas preču veikalos), svaigas piparmētras. Pelmeņu mīklai: olas, milti, ūdens, sāls. Pildījumam: teļa un jēra gaļa (1:1), sīpols, kinza, dilles, sāls, pipari.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Receptes
Kuru zivi nedrīkst ēst kopā ar ādu: eksperts nosauc sugas un brīdina par sekām
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Lasīt citas ziņas

Katliņā olīveļļā apcep sakapātu sīpolu, pievieno liellopa vai teļa gaļas buljonu, uzvāra. Tad pievieno mazus pelmenīšus, ko gatavo šādi: samaļ teļa un jēra gaļu kopā arī sīpolu, pievieno sakapātu kinzu, dilles, pēc garšas – sāli, piparus. No olām, miltiem, ūdens, pievienojot šķipsniņu sāls, pagatavo mīklu. Plāni izrullē, sagriež kvadrātiņos, vidū liek malto gaļu, pelmeņus veido gliemezīšu formā. Kad tie jau vārās virumā, pievieno nedaudz “Sumah” garšvielas un sakapātas piparmētras. Pirms celšanas galdā rotā ar piparmētru lapiņām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.