Mobilā versija
Brīdinājums +1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
13. septembris, 2015
Drukāt

Fiksās biezpiena bulciņas (2)

Foto-vk.comFoto-vk.com

Sastāvdaļas 10 – 12 gabaliem – 250 g viendabīga biezpiena, 2 olas, 5 ēdamkarotes cukura, šķipsniņa sāls, 10 g vaniļas cukura, 15 g cepamā pulvera, 250 g miltu, 1 – 2 ēdamkarotes piena pārsmērēšanai, var pievienot rozīnes.

Pagatavošana.

Biezpienu kopā ar olām, cukuru, vaniļas cukuru un sāli samaisa viendabīgā masā. Miltus kopā ar cepamo pulveri izsijā un iejauc mīkstu, viegli lipīgu mīklu.

Cepamo pannu izklāj ar cepampapīru un viegli pārsmērē ar eļļu.

Ar mitrām rokām no mīklas veido bumbiņas, rindo uz pannas.

Cep 190 grādus karstā cepeškrāsnī apmēram 12 – 15 minūtes.

Pēc tam bulciņas izvelk laukā, pārsmērē ar pienu, pārkaisa ar cukuru un šauj atpakaļ cepeškrāsnī uz 3 – 5 minūtēm, lai izveidojas zeltaina virsiņa.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. vai tās nevarētu būt ātrās biezpiena smalkmaizītes? Un pat ja tās ir “bulciņas” , tad tās ir gabalas, un nevis gabali.

Draugiem Facebook Twitter Google+