Foto – Shutterstock

Mazāk runāt, vairāk pieskarties 0

Reizēm pāru attiecībās ir grūti komunicēt, jo emocijas ņem virsroku, tāpēc tā vietā labāk pieskaries savam partnerim, piemēram, kārtīgi samīļo viņu. “Pieskaršanās ir viens no veidiem, kā var komunicēt bez vārdiem, ar to nav domāta tikai nodarbošanās ar seksu,” apgalvo Boikina. Tāpat pieskārieni ir ļoti nozīmīgi ikdienā, ne tikai saspringtās situācijās. Psihoterapeite aicina atcerēties turēt viens otram rociņu ne tikai pastaigu brīžos, mīļi apskauties no rītiem vai vakarā pirms gulētiešanas, kā arī samīļoties skatoties iecienītākos televīzijas seriālus.

Reklāma
Reklāma

Pārsteiguma sagatavošana un izklaides

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Ja kopīgas plānošanas sapulcītes neizdodas, tad kādam no jums ir jāuzņemas iniciatīva. Saplānojiet datumus, kurās katrs no jums nāks klajā ar savām idejām brīvdienu vai vakara izklaidēm. Sataisiet sarakstu, lai nepalaistu garām savu pārsteigumu dienu mīļotajam cilvēkam. “Ja pāri sāk kopā plānot aktivitātes, nereti tas neizdodas tikai tādu iemeslu dēļ, ka kāds no viņiem kļūst pašapmierināts,” atzīst Boikina. “Ja cilvēks plāno viens, tad ir iespēja ne tikai sagādāt pārsteiguma momentu otram cilvēkam, bet arī savā ziņā ieturēt tādu kā mazu konkurences spriedzīti, kas tikai vēl vairāk otram cilvēkam liks sasparoties ideju ģenerēšanā,” saka psihoterapeite.

Atcerēties vecos, labos laikus

Dodieties uz tām vietām, kur pavadījāt kopā savus pirmos randiņus. Kaut vai tie būtu bāri, restorāni, teātris vai kino. Tā ne tikai gremdēsieties nostalģiskās atmiņās, bet arī atcerēsieties trīs vārdu frāzi, kuru viens otram teicāt pirmo reizi: “Es tevi mīlu!” Iespējams, ka tieši tā varēs atkal sajust “lidojošos tauriņus vēderā”. Džoanna Godarda (Joanna Goddard), dzīvesstila bloga “A Cup of Joe” autore, iesaka uz šiem īpašajiem vakariem sarunāt kādu, kas pieskata bērnus. “Tā varēsiet baudīt divvientulību bez lieka stresa un uztraukumiem,” saka Godarda.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.