Foto: Euroleague

Peiners spīd Eirolīgā: “Esmu gatavs līdera lomai” 0

Žanis Peiners jaunās basketbola sezonas sākumā sevi pieteicis kā Stambulas “Darušsafaka” līderis un liels bija rēzeknieša nopelns komandas pirmajā uzvarā ULEB Eirolīgā – 71:63 pār Podgoricas “Budučnost”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Kokteilis
Izplatītas frāzes, ko vedeklām labāk neteikt vīramātēm 1
Lasīt citas ziņas

32 minūtes laukumā, 15 gūti punkti (2p. 5/9, 3p. 1/2, 1p. 2/3), četras rezultatīvas piespēles, labākais efektivitātes reitings komandā. Aiz šīs patiešām lieliskās statistikas slēpjas vēl citas patīkamas lietas – ar leģionāriem bagātajā komandā Peiners daudz spēlē ar bumbu, spēles svarīgākajos brīžos tā ir viņa rokās un Žanis izšķir spēles iznākumu!

Mačā pret Adrijas līgas čempioniem tieši Peinera caurgājiens spēles pēdējā minūtē nosvēra svaru kausus “Darušsafaka” pusē.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Jutos lieliski! Mums neizdevās noķert šīs sajūtas pirmajā mačā Madridē pret “Real”. Treneris man uzticas. Paldies viņam par to, man atliek to tikai izmantot.

Kad pirms sezonas ierados Stambulā, necerēju uz tik nozīmīgu lomu laukumā. Tagad esmu gatavs un pieņemu līdera lomu.

Šoreiz bija pirmā mājas spēle, skatītāji palīdzēja un es laukumā jutos ļoti, ļoti labi. Tā ir ļoti nozīmīga uzvara, mums beidzot izdevās to izcīnīt un tas ir pats svarīgākais,” pēc savas pirmās uzvaras Eirolīgā sacīja Žanis Peiners.

Jau ceturtdien “Darušsafaka” un Peineru gaida jauns izaicinājums – spēle Maskavā pret “CSKA”.

Pie pirmās uzvaras Eirolīgā tika “Gran Canaria”, kas ar 87:86 pārspēja “Barcelona”. To ar 12 minūtēs gūtiem sešiem punktiem un vienu atlēkušo bumbu kaldināja Anžejs Pasečņiks, kamēr Rolands Šmits tā arī palika uz Barselonas rezervistu soliņa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.