Publicitātes foto

“MuseumLV” janvārī atklās izstādi, kurā arhitektūra savijas ar glezniecību 0

No 11. janvāra līdz 22. februārim Kultūras centra “Grata JJ” mākslas galerijā “MuseumLV” būs apskatāma Alekseja Naumova (Latvija) un Vilena Kinnapū (Igaunija) izstāde “Place. Image. Energy” (“Vieta. Tēls. Enerģija”), LA.lv uzzināja kultūras centrā.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Aleksejs Naumovs ir izcils gleznotājs, Vilens Kinnapū – viens no ievērojamākajiem Igaunijas arhitektiem, kurš savā radošaja darbībā pievērsies arī glezniecībai.

Šajā projektā abu mākslinieku interešu lokā ir arhitektūra kā vietas un formas iemiesotāja un glezniecība, kurā krāsa ir sižets un tēls.

CITI ŠOBRĪD LASA

Darbi tapuši sadarbībā, gleznojot plenērā daudzās pasaules valstīs. Bieži abu mākslinieku radošā sinerģija ir burtiska – izvēlētas kopīgas glezniecības vietas.

Mākslinieki satikās Latvijā, Užavas plenērā. “Vieta. Tēls. Enerģija” ir jau trešā abu autoru kopīgā izstāde, kas šoreiz notiek Rīgā. Iepriekš bija izstādes Tallinā “Fahle” galerijā un Losandželosā “Venice Beach”.

Kā papildinājums abu autoru gleznām un skicēm aplūkojams arī telpisks objekts “Tornis”, kuru īpaši šim projektam ir radījuši Vilens Kinnapū un Aleksejs Naumovs. Objekts izgatavots un uzstādīts ar kultūras centra “Grata JJ” mākslas galerijas “MuseumLV” atbalstu.

Tornis, vai precīzāk stupa, ir tīra mākslas Enerģija, kurai nav robežu. Torņa sūtība ir apsargāt, aizstāvēt, ģenerēt, sadalīt un dāvāt mums radošo enerģiju, cerību, gaismu un kopīgu viedumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.