Heli Lāksonena un Guntars Godiņš
Heli Lāksonena un Guntars Godiņš
Foto: Karīna Miezāja

Kurzemē viesosies Latvijā populārā somu dzejniece Heli Lāksonena 0

Somu dzejniece Heli Lāksonena (Heli Laaksonen) kopā ar dzejnieku un atdzejotāju Guntaru Godiņu no 29. janvāra līdz 1. februārim ar lasījumiem un stāstījumiem uzstāsies Pāvilostā, Alsungā, Liepājā, Kuldīgā un Rīgā, LA.lv uzzināja Ziemeļvalstu Ministru padomes birojā Latvijā.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

2019. gada beigās izdevniecībā “Pētergailis” iznāca Heli Lāksonenas dzejas izlase “Soul. Burkans. Undens” Guntara Godiņa atdzejojumā. Tā ir Heli Lāksonenas trešā latviski izdotā grāmata. Pirms tam ir iznākusi dzejas izlase “Kad gos smei” (2012) un dzejas grāmata bērniem “Piec ait kalns” (2015).

1. februārī Rīgā, K. K. fon Stricka villā, notiks Heli Lāksonenas jaunās dzejas izlases “Soul. Burkans. Undens” atvēršanas svētki. “Willa Teātris” gatavo Heli Lāksonenas dzejas uzvedumu “Putn ilgs” (režisors Varis Piņķis, aktrise Inga Alsiņa-Lasmane). Tikšanās reizē ar somu dzejnieci būs iespēja noskatīties arī nelielu fragmentu no topošās izrādes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Heli Lāksonena ir viena no populārākajām dzejniecēm Somijā. Viņas grāmatas un klausāmgrāmatas (CD) Somijā iznāk desmitos, pat simtos tūkstošu eksemplāru.

Heli Lāksonena dzejoļus raksta un lasa dienvidrietumu somu valodas dialektā jeb tā saucamajā īsajā somu valodā, ko runā apvidū ap Turku, Ūsikaupunki un Laitilu. Guntars Godiņš atdzejojumā izmanto lībiskā dialekta Vidzemes izloksnes iezīmes.

29. janvārī

  • plkst. 13 Pāvilostas skolā;
  • plkst. 15 Alsungā, tējas namiņā “Sapņotava”;

30. janvārī

  • plkst. 11 Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā;
  • plkst. 17 Liepājā, bērnu bibliotēkā “Vecliepājas rūķis”;

31. janvārī

  • plkst. 16 Kuldīgā, Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā;

1. februārī

  • plkst. 16 Rīgā, “Willa Teātris”, K. K. fon Stricka villā, kur tiks atvērta Heli Lāksonenas jaunā dzejas izlase “Soul. Burkans. Undens”.

Dzejas ceļojumu rīko Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, starptautiskā biedrība “Poetry Ride” un Somijas J. Rozentāla biedrība.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.