Foto – Fotolia

Vecmāmiņas biezpienrausīši. Viegla recepte, kas atgādina par bērnību 6

Sastāvdaļas mīklai
1 paciņa sausā rauga
1 glāze piena

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ārste brīdina par 5 pārtikas produktiem, kas palielina risku saslimt ar vēzi. Dažus no tiem lieto teju katrs
Kokteilis
Šodien pilnmēness Lauvas zīmē! Astrologi brīdina būt trakoti prātīgiem un nosauc 3 zodiaka zīmes, kurām gaidāmas lielas pārmaiņas
Krievi sāk atjēgties: beidzot saprotot, kas notiek, izcēlusies histērija: “Vai mums vēl vispār ir palikušas naftas pārstrādes rūpnīcas?”
Lasīt citas ziņas

2 ēdamkarotes cukura
400-500 g miltu
50 g saldkrējuma sviesta
0,5 tējkarote sāls

Pildījumam
0,5 kg biezpiena
4 olas dzeltenumu
4 ēdamkarotes cukura
Kausēts sviests
2 ēdamkarotes skāba krējuma
1 ēdamkarote miltu
Vaniļas cukurs vai vaniļa

Pagatavošana
1. Iejauc mīklu. Šim nolūkam sasilda pienu līdz aptuveni 40 grādiem. Pieber raugu un cukuru. Pagaida desmit minūtes, līdz virs piena pacēlusies “cepurīte”.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Tad pienam un raugam pievieno kausētu saldkrējuma sviestu, sāli un miltus. Mīklu samaisa un liek uzrūgt. Tiklīdz mīklas apjoms palielinājies divas reizes, to nedaudz pamīca un atstāj vēl nedaudz uzrūgt.

3.  Gatavo mīklu dala 16 daļās, kuras izkārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

4.  Gatavo biezpiena pildījumu. Vispirms biezpienu izberž caur sietiņu, pievieno cukuru, krējumu, olas dzeltenumus, sviestu, nedaudz miltu un vaniļu.

5.  16 mīklas bumbiņas ir uzrūgušas un gatavas cepšanai. Katras centrā izveido iedobīti, izmantojot glāzes apakšu.

6.  Biezpienmaizītes malas apsmērē ar olas dzeltenumu.

7. Biezpiena maisījumu liek izveidotajās iedobītēs.

8.  Liek maizītes cepties līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 20-30 minūtēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.