Gārdenstauna (Gemrija), Skotija 1


Gemrija ir neliels zvejnieku ciemats. Apdzīvota šī vieta bijusi jau neolītā, ar pārtraukumiem arī vēlāk, taču pašreizējā Gārdenstauna dibināta 1720. gadā. Acīmredzot dzīve Skotijas piekrastē ir gana pelēka, lai vietējiem iedzīvotājiem šķistu nepieciešams savu apkārtni padarīt krāšņāku.

Reklāma
Reklāma

Elefantīne, Asuāna, Ēģipte

Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas
Foto: Wikimedia Commons

Ēģipte ir pilnīgs pretstats Latvijai – liels karstums, daudz saules – un tomēr tieši šī iemesla dēļ arī te mēdz valdīt vienveidīga krāsu gamma – tiesa, ne pelēka, kā Latvijā, bet gan smilšu dzeltenīga. Pat lielākā daļa suņu Ēģiptē ir rudi, lieliski saplūstot ar smiltīm. Tādēļ pārsvarā nūbiešu apdzīvotā Elefantīne arī ienes košus akcentus – te vai ik māja apgleznota gaišām, košām krāsām, iešifrējot arī, piemēram, to, ka mājas īpašnieks devies svētceļojumā – hadžā.

Haverfordvesta, Velsa

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto: Wikimedia Commons
Haverfordvesta ir Pembrokšīras lielākais tirdzniecības centrs un apdzīvotākā pilsēta ar senu un cienījamu vēsturi. Taču dažviet pilsētā, un īpaši Krastmalas (Quay) ielā, iedzīvotāji izvēlējušies senatnei piešķirt košākas krāsas.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.