“Megijas plāns”
“Megijas plāns”
Publicitātes foto

Aktuālā kino izlase 0

Turpmākajās nedēļās “Kultūrzīmēs” sniegsim ieteikumus par nedēļas aktuālajiem un vērtīgākajiem filmu un seriālu piedāvājumiem.

Reklāma
Reklāma

SPĒLFILMAS

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

“Megijas plāns” – LTV7 piektdien, 27. martā, plkst. 22 un LTV1 sestdien, 28. martā, plkst. 23.15. Filma “Megijas plāns” (attēlā, “Maggie` s Plan”, 2015) izrādīta arī Latvijas kino iznomā, un tās režisore ir leģendārā dramaturga Artūra Millera un fotogrāfes Inges Moratas meita, trīs “Oskarus” saņēmušā aktiera Daniela Deja-Lūisa sieva Rebeka Millere. Megija nolēmusi kļūt par māti, izmantojot mākslīgo apaugļošanu, taču sievietes plānus izjauc iepazīšanās ar Džonu… Ar Vūdija Allena un Noas Baumbaha lentēm salīdzināto filmu rotā aktieri Džulianna Mūra, Ītens Houks, Maija Rūdolfa, taču tās galvenā zvaigzne ir amerikāņu neatkarīgā kinodīva Grēta Gērviga. Vairākus gadus strādājusi kopā ar režisoru un dzīves partneri Nou Baumbahu, viņa arī pati nolēma pievērsties režijai un pēc pieaugšanas drāmas “Lady Bird: Laiks lidot” (“Lady Bird”, 2017) ne tikai bija izvirzīta divās kategorijās “Oskaram” (labākais scenārijs un režija), bet arī iemantoja Holivudas uzticību. Gērvigai piedāvāja veidot amerikāņu literatūras klasikas “Mazās sievietes” ekranizāciju (“Little Women”, 2019), kas sešās kategorijās šogad bija izvirzīta “Oskariem”.

“Žandarms no Sentropēzas”
Publicitātes foto
CITI ŠOBRĪD LASA

“Žandarms no Sentropēzas” – TV21 sestdien, 28. martā, plkst. 11, svētdien, 29. martā, plkst. 19.00. Ar Luija de Finesa komēdijām izaugušas un smējušās vairākas paaudzes, un “Žandarms no Sentropēzas” (“Le Gendarme de Saint-Tropez”, 1964) pieder viņa labākajām filmām. Pēc paaugstinājuma darbā Krušo tiek pārcelts uz kūrortu Sentropēzu, un līdzi tēvam dodas apburošā Nikola… Šī ir pirmā no sešām filmām, kad de Finess iejuties Krušo lomā, un tā kļuva par visienesīgāko lenti Francijā 1964. gadā.

“Klusēšana” – LTV1 svētdien, 29. martā, plkst. 23.20. Drāma “Klusēšana” (“Silence”, 2016) ir amerikāņu vecmeistara Mārtina Skorsēzes vairāk nekā 20 gadus lolots projekts. Lielajam ekrānam adaptējot Sjusako Endo romānu, kas tapis pēc patiesiem notikumiem, viņš skatītāju aizved uz 17. gadsimta Japānu. Kristietība tur aizliegta, tās sludinātājus gaida spīdzināšana un nāve, un tomēr, neskatoties uz iespējamām briesmām, divi portugāļu jezuīti dodas tālajā ceļā, lai uzzinātu, kāds liktenis piemeklējis viņu skolotāju Fereiru. Skorsēzes karjerā “Klusēšana” ir trešais darbs, kura galvenais varonis nonācis neviennozīmīgās attiecībās ar ticību – 1988. gadā kinoteātros izrādīja filmu “Kristus pēdējā kārdināšana” (“The Last Temptation of Christ”) un 1997. gadā – “Kunduns” (“Kundun”). Amerikas Kino institūts šo filmu iekļāva starp gada 10 labākajām kinolentēm, un “Oskaram” bija nominēts operators Rodrigo Prieto. “Klusēšanas” pirmizrāde notika Vatikānā, lomās: Endrū Gārfīlds, Ādams Draivers, Liams Nīsons, Isejs Ogata, Tadanobu Asano.

SERIĀLI

“Spiegs” (“The Spy”). Gideona Rafta (“Svešais starp savējiem”/”Homeland”) jaunākais seriāls sešās sērijās adaptējis grāmatas “Spiegs, kurš nāca no Izraēlas” notikumus. Eli Koens bija neizteiksmīgs klerks, kurš tika ierauts Izraēlas spiegu augstākajās aprindās un kļuva par vienu no vērtīgākajiem ziņotājiem par Sīrijas plāniem. Galvenās lomas atveidotājs Saša Barons Koens par lomu šajā seriālā bija nominēts “Zelta globusam”. Atrodams “Netflix”.

“Kronis” (“Crown”). Viens no šā brīža aktuālākajiem seriāliem, kas tapis “Netflix” un atklāj karalienes Elizabetes II gaitas. Jaunāko – trešo – sezonu sāka demonstrēt novembrī, un tajā Elizabeti nu atveido Olīvija Kolmane. “Kroni” pavada kolēģu un kinokritiķu aplausi, un, ņemot vērā arī pasaules teju vai apsēstību ar notikumiem britu karaļnamā, tā popularitāte ir milzīga. Taču tā iet rokrokā ar kvalitāti, ko apliecina arī daudzās balvas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.