Kadrs no Žako van Dormāla zinātniskās fantastikas filmas “Misters Nekas”.
Kadrs no Žako van Dormāla zinātniskās fantastikas filmas “Misters Nekas”.
Publicitātes foto

Aktuālā kino izlase 0

“Patersons” – LMT viedtelevīzijā. Džima Džārmuša filma, kurā galvenās lomas atveido Ādams Draivers un Gol-šifteha Farahani, kļuva par vienu no 2016. gada kino notikumiem.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Patersons ir autobusa šoferis, kurš ikdienas skaistumu dokumentē dzejā, taču apzinās, ka līdz Viljama Karlosa Viljamsa diženumam viņam neaizsniegties. Viņa sieva Laura, laiku vadīdama mājās, ar katru jaunu dienu atrod arvien jaunu nodarbošanos.

Pseidodokumentālā manierē filmētais materiāls ir viens no Džārmuša filozofiskākajiem lielā ekrāna darbiem, un tas bija iekļauts Kannu konkursa programmā.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Un tad mēs dejojām”. LMT viedtelevīzija, “Shortcut” un “Helio” interaktīvajā televīzijā. Levana Akīna debijas filma (2019) pabijusi gan Kannu kinofestivāla programmā, gan izvirzīta “Oskara” nominācijai; Latvijā tās pirmizrāde notika Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā.

Merabs no agras jaunības dejojis Gruzijas Nacionālajā ansamblī. Kad viņa dzīvē ievirpuļo Iraklijs, Meraba dzīve un karjera sagriežas kājām gaisā, jo, lai rastu mieru, viņam jāpārkāpj konservatīvās tradīcijas.

“Parazīts”. “Shortcut” un “Helio” interaktīvajā televīzijā. Visu laiku ienesīgākajai Dienvidkorejas filmai (2019) bija lemts mainīt Amerikas Kinoakadēmijas vēsturi – tā saņēma četrus galvenos “Oskarus”: par gada labāko filmu, par režiju un oriģinālscenāriju, un vēl arī kā labākā starptautiskā pilnmetrāžas filma.

Bet tās veiksmes stāsts aizsākās Kannās, kur arī tā ierakstījās vēsturē kā pirmā Dienvidkorejas filma, kas saņēmusi “Zelta palmas zaru”.

Džūnho Bona filmas centrā ir divas ģimenes – viena ļoti nabadzīga, taču nekaunīga, otra – superbagāta. Abu satikšanās kļūst par sākumu notikumu attīstībai, kas aizved pie traģēdijas.

“Misters Nekas”. “TV21” pirmdien, 18. maijā, plkst. 4.10, 12.10 un 20.10. Žako van Dormāla zinātniskās fantastikas filmu savulaik “Arsenālā” izrādīja ar nosaukumu “Misters Neviens” (2009), bet tās pasaules pirmizrāde notika Venēcijas kinofestivālā, kur tā kandidēja uz “Zelta lauvu”.

Visi cilvēki jau sen ir iemantojuši nemirstību un apmierināti vēro šovu, kura galvenā zvaigzne ir Nemo – nevarīgs, 118 gadus vecs večuks, kurš dzīvo savas dzīves pēdējās dienas un atceras savas dzīves nozīmīgākos notikumus: vecāku šķiršanos un trīs mīlestības.

Reklāma
Reklāma

Galvenajā lomā – Džareds Leto, pārējās – Sāra Pollija, Diāna Krīgere, Raiss Aifans, Džuno Templa un citi.