Lidija Doroņina-Lasmane.
Lidija Doroņina-Lasmane.
Foto: Karīna Miezāja

Aktuālā kino izlase. Izvēlas un iesaka Zane Dzene 0

Zane Dzene, “Kultūrzīmes”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 191
Lasīt citas ziņas

“Sāpes un slava”, TV21 šodien plkst. 3.50, 11.50 un 19.50. Pedro Almodovara pagaidām jaunākais lielā ekrāna darbs (2019) pasaules pirmizrādi piedzīvoja Kannu kinofestivālā, kur arī kandidēja uz “Zelta palmas zaru”, un galvenās lomas tajā atveido Antonio Banderass (balva Kannās kā labākajam aktierim), Penelope Krūza, Hulieta Serrano un citi.

Filma bija nominēta diviem “Oskariem” – “Labākā starptautiskā pilnmetrāžas filma” un “Labākais aktieris” (59 gadu vecumā A. Banderass pirmo reizi savā karjerā tika izvirzīts Amerikas Kinoakadēmijas balvai) – un saņēma septiņas Spānijas nacionālās balvas “Goya”.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Lidija”, LTV1 svētdien, 14. jūnijā, plkst. 13.30. Andreja Verhoustinska dokumentālā īsfilma (2017) ir viena kadra darbs, kurā, skanot aizkadra tekstam, kas pauž pieredzi par trīs cietuma un lēģeru termiņiem, kopā – 14 nebrīves gadiem, redzama disidentes Lidijas Doroņinas-Lasmanes seja.

Slīdot laivā un atmiņās, viņas stāsts atklāj arī Latvijas vēsturi.

Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” apbalvošanas ceremonijā “Lidija” tika atzīta par labāko dokumentālo īsfilmu, šai balvai bija nominēti arī operators Gints Bērziņš un skaņu režisori Anrijs Krenbergs un Artis Dukaļskis.

“Īvs Senlorāns”, Shortcut. Franču modes māksliniekam Īvam Senlorānam veltītas vairākas filmas, divas no tām – “Īvs Senlorāns” un “Senlorāns” – kinoteātros nonāca 2014. gadā.

Senlorānam bija vien 21 gads, kad viņš Diora modes namam radīja savu pirmo kolekciju. Reibinoša karjera un neprātīga mīlestība – Senlorāna dzīvē un karjerā liela nozīme bija viņa partnerim Pjēram Beržē, kurš ļāva piepildīt dizainera sapni par savu modes namu.

Džalila Lespēra filmas pirmizrāde notika Berlīnes kinofestivālā, titullomā iejuties Pjērs Ninē, kurš par to saņēma Francijas nacionālo kino balvu “Cēzars”. Filma tai bija nominēta vēl sešās kategorijās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.