Kadrs no Roba Māršala filmas “Mērija Popinsa atgriežas”.
Kadrs no Roba Māršala filmas “Mērija Popinsa atgriežas”.
Publicitātes foto

Aktuālā kino izlase. Ko skatīties Ziemassvētkos? 0

Zane Dzene, “Kultūrzīmes”, AS ‘Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

“Mērija Popinsa atgriežas” (“Mary Poppins Returns”) – TV3 24. decembrī plkst. 16.35 un 26. decembrī plkst. 11. Ir varoņi, kas jau gadu desmitiem priecē lielus un mazus, un viena no viņiem ir nešpetnā, neparedzamā un tomēr tik mīlamā aukle Mērija Popinsa.

Turpinot oriģinālfilmas (1964) notikumus, Robs Māršals radīja mūziklu “Mērija Popinsa atgriežas” (2018, ASV), kur titullomā iejutusies Emīlija Blānta, bet kopā ar viņu šo stāstu izdzīvo Lins Manuels Miranda, Emīlija Mortimere, Bens Višovs, Džūlija Votersa, Merila Strīpa, Kolins Fērts, kā arī veterāni Andžela Lansberija un aktieris no oriģināldarba Diks van Daiks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Notikumus izspēlējot uz Lielās depresijas fona, kas smagi skāra arī Lielbritāniju, Bērnsu namā atgriežas Mērija Popinsa, taču šoreiz viņas uzmanības centrā ir nevis Džeina un Maikls, bet Maikla bērni. Filmas pirmizrāde notika Holivudas “Dolby Theatre”, kur ik gadu notiek arī “Oskaru” ceremonija, un ieņēmumi bija vairāk nekā pārliecinoši.

Komplimentus par darbu saņēma gan režisors Robs Māršals (“Čikāga”, 2002), gan aktieri un jo īpaši E. Blānta, filmu četrās kategorijās nominēja gan “Zelta globusam”, gan “Oskaram” (mūzika, oriģināldziesma, mākslinieks un kostīmi). Vai būs vēl kāds turpinājums, pagaidām ziņu nav.

“Brīnums” (“Wonder”) – TV3 26. decembrī plkst. 22.40. Augusts ir tāds pats zēns kā citi viņa vecumā un tomēr atšķirīgs. Viņš nekad nav gājis skolā un jau pārcietis 27 operācijas, jo reti sastopamas ģenētiskās kļūmes dēļ Augusta seja ir ļoti neparasta. Taču nu pienācis brīdis, kad viņam jādodas skolā, un tas notiks bez ģimenes milzīgā atbalsta.

Stīvena Čboļska filma “Brīnums” (2017, ASV) tapusi pēc tāda paša nosaukuma romāna motīviem, un galvenās lomas tajā atveido Džeikobs Treblijs, Džūlija Robertsa, Ouens Vilsons, Izabela Vidoviča un Mendijs Patinkins. Drāma, kuras noskaņa risināta apbrīnojami iejūtīgi un pozitīvi, saņēma kinokritiķu uzslavas, un par grimu un frizūrām filmu nominēja “Oskaram”.

Neskatoties uz smago tēmu, “Brīnums” kļuva par kases hitu – tās tapšanā ieguldītie 20 miljoni dolāru ienesa vairāk nekā 300 miljonus kases ieņēmumos.

“Izlaiduma balle” (“The Prom”) – “Netflix”. Divus gadus pēc pirmizrādes Brodvejā nupat pirmizrādi straumēšanas platformā piedzīvoja viens no šogad ļoti gaidītajiem “Netflix” oriģinālproduktiem – mūzikls “Izlaiduma balle” (ASV, 2020), kura režisors ir TV hitu meistars Raiens Mērfijs.

Reklāma
Reklāma

Patiesu notikumu iedvesmotais stāsts nu ieguvis gliteru spozmi, ko uz ekrāna iznes Merila Strīpa, Nikola Kidmena, Džeimss Kordens, Džo Elena Pelmane, Kīgans Maikls Kejs, Kerija Vašingtone un citi, un tā notikumos autori gan meklē risinājumus tēmām, kas mūsdienās arvien uzstājīgāk pieprasa uzmanību, gan ar nostalģisku retro šiku lūkojas Brodvejas virzienā.

Taču nenostrādātais scenārijs kļuvis par galveno klupšanas akmeni “Izlaiduma balles” vienbalsīgi pozitīvā vērtējumā, kaut arī nav noliedzamas tā muzikālās kvalitātes (M. Strīpa repo!) un emocionālais “mīli sevi tādu, kāds esi” akcents.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.