Māris Sprindžuks
Māris Sprindžuks
Māris Sprindžuks

“Aizmirstiet par budžeta ieguvumiem, izmaksas pieaugs!” Sprindžuks par novadu reformas pirmo gadu 9

8. oktobrī apritēja 100 dienas, kopš stājusies spēkā novadu reforma. Ādažu domes priekšsēdētājs (LRA), Pierīgas pašvaldību apvienības vadītājs Māris Sprindžuks TV24 raidījumā “Preses klubs” uzsver: “Tā reforma tieši šobrīd notiek!”

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Notriektā tautumeita 6
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Lasīt citas ziņas

Viņš stāsta, ka pašlaik tiek apvienotas administrācijas un tiek domāts, kā veidot vienotu nekustamā īpašuma nodokļa modeli, kā arī sociālā atbalsta politiku, jo līdz šim novados, kurus apvienoja, tā bija atšķirīga.

“Tie pirmie secinājumi man ir tādi, ka aizmirstiet par kaut kādiem budžeta ieguvumiem pirmajā reformas gadā – izmaksas pieaugs gan apvienojot ierēdņus, gan sociālos budžetus,” apgalvo Sprindžuks.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņš skaidro, ka galvenokārt tas ir algu dēļ: “Cilvēki aizies prom, ja viņiem nemaksās. Pazaudēsim labus speciālistus, kas ir 10 gadus strādājuši.”

Sprindžuks norāda arī uz sarežģījumiem – 30 gados tomēr ir izveidojušās sakārtotas saimnieciskas sistēmas, komunālie dienesti, kas tagad tiek vardarbīgi grūsti kopā, mēģinot noteikt, kurš būs zem kura.

“Tā vietā, lai mēs domātu par attīstību, mēs esam aizņemti paši ar sevi.”

Viņš arī uzskata, ka varbūt nevajadzēja sākt ar šādu milzīgu reformu, visu uzreiz sapludinot, bet tā vietā vispirms sakārtot skolu tīklu.

Pēc Sprindžuka domām vēl kāda liela problēma ir, ka pašvaldības, kas tagad ir atdalītas no Valsts pilsētām, nespēs tikt galā, uzsverot, ka “mēs pazaudējām 4 gadus”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.