Tīla nams Limbažos 20. gs. sākumā.
Tīla nams Limbažos 20. gs. sākumā.
Arhīva foto

Tracis Limbažos 1911.gadā: “Trīs jauni čigāni kādai vecai čigānietei atņēmuši 75 rbļ naudas” 6

Viesturs Sprūde, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma

1911. gada 17. augustā. Tracis Limbažos

Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Lasīt citas ziņas

Pirms 110 gadiem “Jaunā Dienas Lapa” vēstīja: “Gada tirgus Limbažos šogad bija diezgan stipri apmeklēts. Vietējiem krodziniekiem tirgus dienā bija bagātīga pļauja, jo visi krogi bija pilni piebāzti.

Vakarā par trokšņošanu un nekārtībām vairākas personas tika ievietotas aresta namā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Limbažos pastāvīgi uzturas labs skaits čigānu, tomēr uz tirgu bija atbraukuši arī vēl sveši, tā ka čigānu kopā ar ģimenēm bija vismaz 150 personu.

Trīs jauni čigāni kādai vecai čigānietei atņēmuši 75 rbļ naudas, kamdēļ čigānu starpā lēģerī izcēlusies kaušanās un cietušie nāca žēloties pie vietējās policijas.

Nākamās dienas pēcpusdienā starp čigāniem atkal izcēlās kaušanās un šoreiz pilsētā taisni uz visdzīvākās ielas starp Hanzena namu un Dubina viesnīcu.

Diviem gorodovojiem nebija iespējams satracināto čigānu pūli apmierināt un kaušanās turpinājās apmēram pusstundu, pa kuru laiku uz ielas salasījās tik daudz ziņkārīgas publikas, ka gandrīz vai satiksme bija jāpārtrauc.

No Tīla kantora uz ļaužiem lēja ūdeni. Drīz ieradās vietējā policija pilnā sastāvā līdz ar stražņikiem un izklīdināja lielo čigānu baru, pie kam 5 čigāni tika arestēti.

Naktī tika arestēti vēl ap 30 čigānu. Piektdien lielāko daļu no tiem palaida atkal brīvā. Viens kaušanās iemesls bijis arī tas, ka divi čigāni Limbažu tuvumā sākuši strādāt lauku darbus, kas citiem ķēries pie goda.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.