Mandarīni sniegā! Viegla recepte, kā pārsteigt saldummīļus 0

Lielisks sezonas deserts: neticami garšīgs un viegli pagatavojams.

Reklāma
Reklāma

4 porcijām jums būs nepieciešams:

Mūsdienās daudzi pat nav dzirdējuši par šiem PSRS laiku mācību priekšmetiem: 7 aizmirstas “disciplīnas” 52
Kokteilis
Koka čūskas gads tuvojas. Ko tas nesīs katrai zodiaka zīmei 2025. gadā
Pēteris Apinis: Jānim Domburam* un viņa līdzjutējām par neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu
Lasīt citas ziņas

Mascarpone – 500 g
Mandarīns – 6 gab.
Krējums 10% – 400 ml
Želatīns – 40 g
Granulēts cukurs – 100 g
vaniļas cukurs – 20 g

1. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm. Uzkarsē krējumu, to neuzvārot. Pievieno želatīnu un maisot izšķīdina. Ļaujiet nedaudz atdzist.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Mascarpone ar mikseri saputo ar parasto un vaniļas cukuru. Ielejiet krējumu un želatīnu. Vēlreiz saputo.

3. Sagatavojiet plastmasas pudeli, kuras tilpums ir vismaz 1,5 litri. Nogrieziet augšējo daļu horizontāli, lai izveidotu cilindrisku trauku.

4. Apakšā ielej 2 kausus krējuma maisījuma un ievieto ledusskapī uz 20–30 minūtēm.

5. Nomizojiet mandarīnus un uzvelciet tos uz koka iesma. Liek pudelē, kad krēmīgā masa sāk sacietēt. Piepildiet ar pārējo un nostipriniet tā, lai iesms ar mandarīniem būtu stingri pa vidu. Liek ledusskapī uz 4-5 stundām.

6. Uzmanīgi sagrieziet pudeli un izņemiet to. Iegūto desertu sagriež ripiņās, liek uz šķīvja un pasniedz.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.