Balsotāji pie iecirkņa Rīgā 1931. gadā.
Balsotāji pie iecirkņa Rīgā 1931. gadā.
Arhīva foto

Pirms Saeimas vēlēšanām atklāj vēlētāju viltības: daudzi pilsoņi izplēsuši pasēm lapas 3

Viesturs Sprūde, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Lasīt citas ziņas

Pirms 90 gadiem Latvija gatavojās 3. un 4. oktobrī gaidāmajām 4. Saeimas vēlēšanām. “Jaunākās Ziņas” šajā sakarā atzīmēja: “Daudzi pilsoņi izplēsuši pasēm lapas, kurās atzīmēta piedalīšanās vēlēšanās un tautas nobalsošanas ierosinājuma parakstīšanā.

Centrālā vēlēšanu komisija nolēma, ka šādās pasēs atzīmes par piedalīšanos Saeimas vēlēšanās izdarāmas lappusē, kur atrodas pases īpašnieka ģīmetne.
CITI ŠOBRĪD LASA

Bija paredzēts arī, ka šādos gadījumos vēlētājiem līdz ar pasi jāuzrāda attiecīga policijas izdota apliecība par pases bojājumiem. Tādas apliecības policija agrāk dažos gadījumos izsniegusi. Šāda kārtība deva vēlētājiem iespēju nobalsot divas reizes – pirmo reizi ar nebojātu pasi, otrreiz ar izplēstu vēlēšanu atzīmju lapu.

Lai to novērstu, Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments atgādinājis policijai, ka saskaņā ar noteikumiem par iekšzemes pasēm bojātas pases apmaināmas pret jaunām, bet nekādas apliecības par pasu bojāšanos tā nevar izdot. Līdz ar to atkrīt arī Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums un pilsoņus ar pasēm, kam izplēstas lapas, vēlēšanās nepielaidīs.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.