Nozieguma vietā.
Nozieguma vietā.
Arhīva foto

Pirms 90 gadiem visā Rīgā runāja par “nepiedzīvotu zagļu iebrukumu”, kas tās dienas rītā bija konstatēts Rīgas Centrāltirgū 0

Viesturs Sprūde, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Jūsu īkšķu novietojums, sakrustojot pirkstus, atklāj daudz par jūsu personību 12
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Kokteilis
Krišjāņa Kariņa sieva Anda publisko emocionālu vēsti vīra atbalstam: “Es apprecēju vienu no drosmīgākajiem, godīgākajiem, gudrākajiem un labestīgākajiem vīriešiem pasaulē” 435
Lasīt citas ziņas

Pirms 90 gadiem visā Rīgā runāja par “nepiedzīvotu zagļu iebrukumu”, kas tās dienas rītā bija konstatēts Rīgas Centrāltirgus gaļas un sviesta paviljonā. Tirgū gan mēdza sirot kabatzagļi un citi sīki zaglēni, taču šoreiz notikušais mēroga ziņā tika atzīts par “kaut ko nepiedzīvotu”.

Izmantojot apstākli, ka tirgus paviljonus diennakts tumšajā laikā no ārpuses apseko tikai viens sargs, zagļi bija piestūmuši pie paviljona loga ratiņus, izsituši rūti un ielīduši tirgus hallē, kur sarīkojuši īstu grautiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Daudzi tirgotāji pēc paviljona slēgšanas savu bodīšu kasēs mēdza atstāt vakarā ietirgoto naudu, kas arī bija galvenais zagļu mērķis. Atslēgas bija uzlauztas vairākiem desmitiem tirgotavu un zudušās naudas summas svārstījās no 80 latiem līdz dažiem latiem sīknaudā.

“Zagļi tur arī ieturējuši maltīti, kas redzams no zemē pamestu desu un gaļas atgriezumiem,” konstatēja “Jaunākās Ziņas”. “Tirdzinieki neapmierināti ar tirgus apsardzību un nodomājuši prasīt no pilsētas enerģiskāku rīcību savas mantas drošības labā. Mazākas ielaušanās notikušas arī agrāk, bet līdz šim nekas neesot darīts drošības labā,” tā laikraksts.

Pasaules ekonomiskā krīze diemžēl turpināja atbalsoties Latvijā arī ar zādzību skaita pieaugumu. Otra parādība, kas Rīgā tobrīd gāja plašumā, bija zādzības no veikala skatlogiem, naktīs tos izsitot un paņemot vērtīgākās izliktās lietas, piemēram, zvērādas.