1933. gada 2. janvārī 0

Pirms 80 gadiem, 1933. gada 2. janvārī, Latvijas iedzīvotāji modās ar preses vēsti, ka naktī, atgriežoties no Jelgavas Rīgā, avāriju piedzīvojis premjera Marģera Skujenieka auto.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
Lasīt citas ziņas

Klīda visādas baumas, pat par nezināmu personu organizētu diversiju, taču patiesībā avārija notika tumsas apstākļos Rīgas–Jelgavas šosejas sliktā stāvokļa dēļ, jo ceļa segums bija noledojis, kamdēļ auto noslīdēja no šosejas, kaut ātrums bija vien 40 – 50 km/h. Valdības galva avārijā tikpat kā necieta, tāpat kā viņa šoferis Roberts Anītis, kurš skaitījās viens no labākajiem vadītājiem Rīgā. Lauztā rokā un dažādās sīkās skrambās un sasitumos iedzīvojās vien Skujenieka dzīvesbiedre Alīde. Ziņas par to, kurš negadījuma brīdī atradies pie stūres, avīžu izklāstījumā bija pretrunīgas. Jāpiezīmē, ka Skujenieka braucamo, saskaņā ar “Jaunākajām Ziņām”, no grāvja izdevās izvilkt tikai ar aizsargu rīcībā esošo kāpurķēžu tanketi.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.