1971.gads kļuva par svarīgu leģendārās grupas “Menuets” vēsturē 18

Viesturs Sprūde, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

1971. gada 23. jūlijā. “Audzis pašdarbības kolektīvu sniegums”

Pirms 50 gadiem Liepājas laikraksts “Komunists” ziņoja: “Koncertestrādē “Pūt, vējiņi!” šodien, rīt un svētdien notiek trešā republikas estrādes orķestru un ansambļu, kā arī individuālo izpildītāju skates noslēguma koncerti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Jau otro reizi Liepājā koncertos par uzvarētāja godu un balvu cīnīsies zonu skates uzvarētāji.

To vidū tādi pazīstami kolektīvi kā Rīgas Popova radiorūpnīcas estrādes ansamblis “Menuets”, estrādes orķestris “Sigulda”, Rīgas celtnieku ansamblis “Draudzība” un daudzi citi.”

Skatē, ko rīkoja reizi piecos gados, vokāli instrumentālo ansambļu grupā uzvarēja “Menuets”, kamēr starp solistiem pirmo vietu ieguva Fredijs Reinbergs no Jūrmalas pilsētas Priedaines kultūras nama estrādes ansambļa “Baltijas balsis” un Vilnis Brēžis no estrādes orķestra “Sigulda”.

1971. gads, īpaši vasara, kļuva par svarīgu 1968. gadā izveidotās leģendārās grupas vēsturē – tā kļuva pazīstama un iemīļota plašākā publikā, bija sākusies sadarbība ar Imantu Kalniņu, augustā “Menuets” slavenajā festivālā “Liepājas dzintars” savā kategorijā ieņēma otro vietu, žūrijas acīs piekāpjoties vien Vjačeslava Mitrohina vadītajam Liepājas Kultūras un atpūtas parka ansamblim.

Pēc jūlija skates latviešu estrādes situāciju žūrijas priekšsēdētājs komponists Ģederts Ramans raksturoja šādi: “Aizvadītajos piecos gados kopš iepriekšējas skates jūtami izaudzis republikas pašdarbības estrādes kolektīvu mākslinieciskais sniegums.

Iepriekšējā skatē bija daži ļoti labi kolektīvi un daudzi stipri viduvēji, bet tagad visi kolektīvi rādija labu sniegumu un komisijai nebija viegli noteikt skates uzvarētājus.

Pilnveidojies arī estrādes ansambļu repertuārs, kura pamatā tagad ir latviešu padomju un padomju komponistu darbi. Iepriecina labais profesionālais izpildītāju sniegums. Šodien mūsu labākie pašdarbības estrādes kolektīvi var droši pārstāvēt republiku ārpus tās robežām.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.