Foto: Shutterstock

Uzmanība. Vēl viena lieta, kas pastāvīgi pietrūkst mūsdienu bērniem. Labestība. Bērns vēl pagūs iepazīt stingrību. Bet tu ar savu piemēri parādi īstu labestību un līdzcietības prasmes. 0


Prasme cienīt. Iemāci bērnam cienīt to, kas viņam ir, bet vienmēr tiekties pēc kaut kā vairāk.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
VIDEO. “Viss grāvis šūpojas!” Medniece fiksējusi interesantu novērojumu – sākumā šķitis, ka tas ir bebrs… 8
Lasīt citas ziņas

Interese. Vēlme izzināt pasauli piemīt ikvienam bērnam. Sargā to. Centies to nenogalināt ar šādām frāzēm: “Nelien, netraucē, pietiek runāt, cik var jautāt!?”

Prasme pieņemt lēmumus. Stimulē bērnā patstāvību, palīdzi pieņemt savu darbību sekas, ar piemēru parādi īstu drosmi un izlēmību.

CITI ŠOBRĪD LASA

Robežas. Bērniem ir grūti dzīvot totālā demokrātijā un nezināt nekādus ierobežojumus. Viņiem nepieciešami rāmji jeb robežas, kas strukturē šo pasauli. Tikai neaizraujies ar pārāk daudz aizliegumiem, jo tie vienmēr veicina nepaklausību.

Brīvība. Atceries, ka aizliegumiem jābūt iespējami minimāliem. Sniedz bērnam tiesības izvēlēties, patstāvīgi pieņemt lēmumus, rīkoties un mācīties no savām kļūdām.

Uzslavas. Bērniem ir ļoti svarīgi just viņu darbībās atbalstu no vecākiem. Tas stimulē visu darīt arvien labāk un labāk.

Mīlestība pret radošumu. Radi iespēju darīt tik, cik bērns vēlas. Veicini darboties radoši, radot bērnam kādus noteikumus. Un noteikti arī pats iesaisties kopīgās radošuma izpausmēs. Šajā interneta laikmetā tas ir ļoti svarīgi. Radošas nodarbes ļaus bērnam saskatīt daudz brīnišķīgas lietas, kas atrodamas mums apkārt, priecāties par dzīvi, atrast izeju nestandarta situācijās.

Dāsnums. Ar savu personīgo piemēru parādi, kas ir dāsnums, kā dalīties ar citiem, no tā gūstot gandarījumu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.