Publicitātes foto

3 gardas un radošas ēdienu receptes ar pastu, bet bez gaļas! 4

Vegāno ēdienu autore Laine Rūdolfa sagatavojusi trīs lieliskas pastas receptes, ko novērtēs ne tikai vegānā dzīvesveida piekritēji – tās palīdzēs ienest jaunas krāsas un garšas arī visēdāju virtuvēs.

Rudens dārzeņu Minsestrone zupa

IR
Ilmārs Randers
Ziņas
Sabiedriskā transporta atlaižu haoss mājsēdē, pat satiksmes ministrs iebilst un nesaprot 39
6 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Vai populārajam mūziķim Laurim Reinikam ir meita? 60
2 dienas
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. “Jūs stulbi esat? Varbūt jūs paši nenomirstiet, varbūt sapratīsiet, kad kāds tuvinieks saslims?”: teica Aldis Gobzems Covid-19 pandēmijas sākumā 130
2 dienas
Lasīt citas ziņas
Publicitātes foto


Sastāvdaļas (četrām porcijām):

• 100g “Dobeles dzirnavnieka” pastas Conchiglie rustiche
• 2 lieli (400g) burkāni
• 2 lielas (80g) kale kāpostu lapas
• liels sīpols
• 4 ķiploka daiviņas
• 1 bundža (425g) tomātu savā sulā
• 1 glāze (230g) konservētu / pagatavotu sarkano pupiņu (derēs jebkādas pupiņas)
• 3 lauru lapas
• 1 ēdamkarote sakapāta, svaiga rozmarīna
• 1/2 ēdamkarote svaiga timiāna lapiņu
• 1/2 tējkarote malta koriandra
• 1 tējkarote sāls
• liela šķipsna svaigi maltu melno piparu
• 4 glāzes (1 litrs) ūdens
• 3 ēdkarotes olīveļļas
• svaigi pētersīļi (pasniegšanai)

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Uzsilda lielu katlu uz vidējas uguns, katlā ielej olīveļļu un liek cepties sasmalcinātu sīpolu. Cep dažas minūtes, līdz tas ir kļuvis caurspīdīgs.

2. Pievieno sasmalcinātu ķiploku, lauru lapas, rozmarīnu, timiānu, koriandru, piparus un ripiņās sagrieztus burkānus. Kārtīgi apmaisa, pievieno sāli, tomātus savā sulā un ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, samazina karstumu un ļauj zupai vārīties apmēram 15 minūtes, līdz burkāns gatavs.

3. Kad burkāns ir gatavs, pievieno sakapātas kale kāpostu lapas un pupiņas (ja izmanto konservētas pupiņas, rūpīgi nokāš to šķidrumu un noskalo pupiņas zem tekoša ūdens).

4. Kamēr zupa vārās, atsevišķā katliņā pagatavo pastu atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Kad makaroni gatavi, nokāš ūdeni un atliek tos malā.

5. Pasniedzot zupu, izvārīto pastu pievieno katrā servēšanas bļodiņā atsevišķi (makaronus labāk pievienot atsevišķi katrā porcijā, lai gadījumā, ja zupa netiek izēsta, tie nākamajā dienā nav ļoti pārmirkuši).

6. Pārkaisa zupu ar svaigiem pētersīļiem un bauda.

Pilngraudu spageti krēmīgā biešu mērcē

Publicitātes foto


Sastāvdaļas (divām porcijām):

• 140g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu pastas Spaghetti
• 1 liela (220g) biete, nomizota
• 1/2 glāze (125ml) ūdens
• 2 ķiploku daiviņas
• Neliels sīpols
• 1/4 glāzes (35g) Indijas riekstu
• 1/2 tējkarote (ar kaudzīti) Dižonas sinepju
• 1/4 tējkarotes sāls
• liela šķipsna piparu
• olīveļļa cepšanai
• pasniegšanai – svaigs rozmarīns

Pagatavošana:

1. Aplej Indijas riekstus ar karstu ūdeni un ļauj tiem mērcēties 20 minūtes.

2. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Nomizoto bieti sagriež aptuveni 5 mm plānās šķēlītēs, apslaka ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes, līdz mīkstas.

3. Uzsilda pannu uz vidējas uguns, pievieno nedaudz olīveļļas un liek cepties sasmalcinātu sīpolu. Pēc dažām minūtēm pievieno sasmalcinātu ķiploku, cep dažas minūtes, līdz ķiploks kļūst aromātisks un sīpoli caurspīdīgi.

4. Nokāš mērcētos Indijas riekstus. Liek riekstus blenderī, pievieno ceptos sīpolus, ķiplokus, bietes, ūdeni, Dižonas sinepes, sāli un šķipsnu piparu. Blendē, līdz iegūst krēmīgu mērci.

5. Pagatavo pilngraudu Spaghetti pastu atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Iemaisa gatavajā pastā krēmīgo biešu mērci un pasniedz ar svaiga rozmarīna zariņu.

Puķkāposta Alfredo pasta ar kraukšķīgiem turku zirņiem

Publicitātes foto


Sastāvdaļas (divām porcijām):

• 140g “Dobeles dzirnavnieka” pastas Penne rigate

Mērcei:

• 1/2 (300g) puķkāposta galviņas
• 1 (250ml) glāze augu piena (mandeļu, auzu vai cita)
• 2 ķiploku daiviņas
• 1/2 tējarote sāls
• šķipsna melno piparu
• 2 tējk. citrona sulas
• olīveļļa cepšanai

Kraukšķīgajiem turku zirņiem:

• 1/2 glāze (90g) konservētu turku zirņu
• 1/2 ēdk. eļļas
• šķipsna sāls
• šķipsna piparu
• 1 tējk. kaltētu diļļu

Pagatavošana:

1. Turku zirņus rūpīgi noskalo un nosusina dvielī. Nelielā bļodā samaisa tos ar eļļu, sāli un pipariem. Izkārto uz cepamās pannas, lai zirņi nepārklājas, un cep uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 20-25 minūtes, līdz zirņi ir zeltaini brūni. Kad gatavi, izņem tos no cepeškrāsns, pievieno kaltētas dilles un ļauj atdzist.

SAISTĪTIE RAKSTI

2. Nelielu katlu uzsilda uz vidējas uguns, katlā ielej nedaudz eļļas. Liek cepties sakapātus ķiplokus. Cep tos dažas minūtes, tad pievieno glāzi augu piena, sāli, piparus un nelielos gabaliņos sagrieztu puķkāpostu. Uzliek katliņam vāku un ļauj puķkāpostam sautēties aptuveni 10 minūtes, līdz tas ir kļuvis mīksts. Kad puķkāposts gatavs, pievieno citrona sulu. Ja ir pieejams rokas blenderis, mērci var blendēt katliņā, taču var arī pārliet katla saturu stacionārajā blenderī. Blenderē mērci, līdz tā kļuvusi krēmīga un vienmērīga.

3. Atsevišķā katliņā pagatavo pastu atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Iemaisa krēmīgo mērci gatavajā pastā. Pasniedzot pārkaisa ar kraukšķīgajiem turku zirņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Inita Šteinberga
Praktiski
Krāšņi zied līdz pat oktobrim! 5 jautājumi, kas jāzina par klinšrozītēm
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Populāra spāņu šefpavāra recepte, kas iecienīta visā pasaulē: griķu paelja ar vistas gaļu un tomātu mērcīti 6
3 dienas
IB
Indulis Burka
Praktiski
FOTO. No kādiem materiāliem un kā izgatavot kāpnītes pie loga, lai kaķis no ielas tiktu mājās? 3
3 dienas
Inita Šteinberga
Praktiski
Balti pleķi uz mārtiņrozēm? Baltā rūsa nav uzveicama – jālikvidē stādi
3 dienas
IR
Ilmārs Randers
Ziņas
Sabiedriskā transporta atlaižu haoss mājsēdē, pat satiksmes ministrs iebilst un nesaprot 39
6 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Vai populārajam mūziķim Laurim Reinikam ir meita? 60
2 dienas
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. “Jūs stulbi esat? Varbūt jūs paši nenomirstiet, varbūt sapratīsiet, kad kāds tuvinieks saslims?”: teica Aldis Gobzems Covid-19 pandēmijas sākumā 130
2 dienas
LA
LA.LV
Ziņas
“Šis ir skarbs patiesības mirklis!” Rēvalds par dubultmorāli un izlikšanos Covid-19 pandēmijā 82
6 stundas
LA
LA.LV
Kokteilis
Ļausies tam, kas šodien ar tevi notiek! Horoskopi 25.oktobrim 1
18 stundas
Lasīt citas ziņas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kā pagatavot izcilus biezpiena plācenīšus: recepte soli pa solim
3 dienas
LE
LETA
Praktiski
Komandantstundas laikā būs atļauts īslaicīgā pastaigā izvest savu mājdzīvnieku 22
4 dienas
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Balkondārzs rudenī: kādus krāšņus augus izvēlēties dobītē pie loga, kad ārā jau ir vēss?
4 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izcilām pusdienām vai vakariņām: spageti ar maltu gaļu, tomātiem un burkāniem 1
4 dienas
MB
Madara Briede
Praktiski
Kas jāzina par virsstundu darbu? 2
4 dienas
Inita Šteinberga
Praktiski
10 padomi mārtiņrožu ieziemošanai
5 dienas
LL
LETA, LA.lv
Ziņas
Vairāku pret obligātās vakcinācijas piketu rīkotājs Šlesers saslimis ar kovidu 41
1 stunda
LA
LA.LV
Ziņas
Vai pašapliecinājumu var rakstīt uz visu mēnesi? 11
2 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Gaidāmi siltuma rekordi! Bricis par laikapstākļiem šonedēļ 4
2 stundas
IR
Ilmārs Randers
Ziņas
Sabiedriskā transporta atlaižu haoss mājsēdē, pat satiksmes ministrs iebilst un nesaprot 39
6 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Hosams Abu Meri mājsēdes laikā spiests apgūt jaunas prasmes: sievai atteikt nevar! 13
1 stunda
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Dzejniece Magone Šutoviene šķiras no vīra un nolēmusi mainīt arī uzvārdu – uz pavisam jaunu 7
1 stunda
LE
LETA
Ziņas
Vidzemē pa viensētām klaiņojošais lācis, iespējams, tiks likvidēts 48
4 stundas
VB
Valdis Bērziņš
Ziņas
Baltkrievijas režīma darbību atzīst par hibrīduzbrukumu 32
3 stundas
LE
LETA
Ziņas
“Šī vakcīna satur augstāku antigēnu devu.” Zavadska atklāj, kurai vakcīnai ir vislielākā efektivitāte pret Covid-19 87
23 stundas
LE
LETA
Ziņas
FOTO. Latvijā uzsnidzis pirmais sniegs 12
1 diena
LA
LA
Ziņas
“Bagāti ministri nabadzīgā valstī – tas ir neētiski,” Liepnieks par algu palielināšanu valsts amatpersonām 69
21 stundas
MZ
Monika Zīle
Ziņas
Monika Zīle: Lai kā arī šobrīd būtu, ne Šlesers, ne Gobzems augstu nepalēksies 43
19 stundas
LA
LA.LV
Kokteilis
Vai traģēdiju varēja novērst? Publicētas fotogrāfijas pēc nelaimes ar Boldvinu filmēšanas laukumā 8
1 diena
LE
LETA
Ziņas
Izskan versija par valsti, kur varētu notikt Maira Brieža cīņa pret Džeiju Opetaju 1
15 stundas
GN
Gunārs Nāgels
Ziņas
Gunārs Nāgels: Cienīsim mūsu latviešu valodu un nebaidīsimies to nosaukt vārdā, arī darba sludinājumos! 18
22 stundas
AD
Artis Drēziņš
Ziņas
Todien laika apstākļi braukšanai bijuši nejauki. Vai Irēnai bija iespēja izvairīties no sadursmes? 10
23 stundas
AD
Artis Drēziņš
Ziņas
“Bērnu svētki sākas ar šāvienu krūtīs.” Kādu sodu piespriedusi tiesa šāvējam Jurijam? 8
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
“Vai tiešām bija jānonāk līdz 3000 gadījumiem dienā, lai sāktu domāt?” Rajevskis komentē pašreizējo kovid situāciju Latvijā
13:28
LE
LETA
Ziņas
Kariņš: Katra krīze ir iespēja valstij mainīties, mācīties un kaut ko uzlabot
13:24
LE
LETA
Ziņas
Širovs: Ogres slimnīcā nav infrastruktūras un personāla, lai uzņemtu Covid-19 pacientus
13:21