Foto – Shutterstock

Recepte Nr. 2 – Rūpes par savu ķermeni 1

Viens no veidiem, kā sajust un dziedināt savu dvēseli, ir – rūpēties par savu ķermeni. Ķermenis ir mūsu dvēseles mājas, un ķermenis ļoti labi pārzina savas vajadzības. Varam sapucēt sevi, no matu galiņiem līdz papēžiem, nopirkt jaunu lūpu krāsu vai pavasara mētelīti. Apmeklēt stilista kursus vai palutināt sevi ar SPA procedūru. Taču ar šīm rūpēm vien nepietiks. Lai mūsu ķermenim ļautu justies vieglāk, būtu nepieciešams pamainīt arī ēdienkarti, ēdot zaļāk un veselīgāk. Tāpat ir daudzas citas svarīgas, visiem labi zināmas lietas, kas neko daudz nemaksā, bet diemžēl bieži vien ikdienas skrējienā tiek piemirstas, piemēram – fiziska telpa un vienatne, svaigs gaiss, kustības ķermenim un labs miegs. Ir vērts parūpēties, lai kaut pusstundiņu dienā tu pabūtu viena, ieklausītos savā ķermenī, nesteidzīgi izjūtot to. Pastaigājoties ej lēnāk, apzinoties katru soli. Dodies pie dabas vismaz vienu reizi nedēļā. Ejot – pievērs vairāk uzmanības savai elpai, sajūti katru ieelpu un izelpu. Elpo dziļi un ritmiski. Pamēģini savā pastaigā iet raitā solī – ar smaidu un prieku sejā. Vai pavisam lēni, vērojot visu apkārt esošo.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Vari arī iepriecināt un pārsteigt savu ķermeni ar nodarbībām, kādas tas vēl nekad nav pieredzējis. Piemēram, iet dejot vai iemācīties kādu konkrētu deju. Iespēju ir ļoti daudz, un pēdējos gados ir parādījušās arvien jaunas dejošanas iespējas – Zumba, Go Go deja, Laikmetīgā deja, Bio-deja. Ir iespējams pamēģināt austrumu cīņas nodarbības vai pat baletu (jā, to var darīt jebkurā vecumā!). Vēl – nūjošana, peldēšana, skrituļošana, skriešana, braukšana ar riteni un vēl un vēl. Nepieciešams tikai pierunāt sevi, saņemties un uzsākt ko jaunu. Redzēsi – ķermenis pēc tam pats vilks mūs no mājas laukā. Un, ja būsim godam izvingrinājušas savu ķermeni, arī labs miegs būs garantēts, uzmundrinoši saka psihoterapeite.

Recepte Nr. 3 – Pozitīvo emociju vairošana
„Sieviete staro – visa māja gaismas pilna; sieviete sadrūmusi – mājā satumst”, vēsta indiešu sakāmvārds. Sievietei loma – pavarda kūrēja, uguns sargātāja – tiek piešķirta vairākās kultūrās. Un tas patiešām ir skaists uzdevums – vairot gaismu, siltumu, apzinoties, ka to spējam. Viss, kas sniedz pozitīvas emocijas, vairo gaismu un prieku mums apkārt. Tāpēc pavisam noteikti katrai no mums nepieciešams apkopot receptes, kā radīt pozitīvas emocijas sevī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ir vērts atcerēties un apzināties visas tās darbības, kas liek mūsu asinīs kūsāt dzīvespriekam un vairo enerģiju. Katra no mums var izveidot savu sarakstu ar jau zināmām lietām. Un, ja pārvarēsim savus stereotipus un aizspriedumus, varam kļūt arī par pozitīvo emociju meklētājām un vairotājām, tā dzīvi veidojot daudz interesantāku un ar laimi piepildītāku. Pārkāpjot pāri savai komforta zonai, varam paplašināt savu pieredzi, lai – atskatoties uz nodzīvoto – varam pasmaidīt, ka esam to pamēģinājušas. Kas tas varētu būt? Piemēram, iemācīties spēlēt bungas vai flautu, sākt zīmēt un gleznot, lidot ar gaisa balonu, ienirt ūdens dzelmē, sērfot, stāvēt uz galvas vai spēlēt teātri. Katru rītu iet peldēt un turpināt to līdz pat salnām. Aiziet uz šūšanas vai tamborēšanas kursiem. Tiklīdz pārvaram savu „nevarēšanu, negribēšanu un nepatiku”, mēs palēnām pārvaram arī savas „bailītes un bailes”, tādējādi gūstot daudz vairāk dzīvības enerģijas. Mūsu acis smaida un dvēsele priecājas!

Var darīt arī pavisam vienkārši – katru dienu pamanīt, saskatīt vismaz desmit pozitīvas lietas vai paveikt tās pašai. Piemēram, labs vārds un maigs glāsts saviem tuvajiem pie brokastu galda. Smaids mašīnas šoferim blakus mašīnā, kad atrodamies sastrēgumā. Saules stari, kas iespīd sejā, izejot pusdienas laika pastaigā. Kāds atver jums durvis un palaiž pa priekšu. Jūs paceļat lielveikalā nokritušu preci. Ejot cauri parkam, saklausāt putnu dziesmas. Jūs ieraugāt pirmo sniegpulkstenīti. Iemācīsimies pamanīt vienkāršās lietās īpašo! Būt šeit un tagad. Tad katrs dzīves mirklis būs burvības vērts.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.