Publicitātes foto

Ņem un glezno! Festivāls “Bildes 2014” 0

No 21. oktobra līdz 1. novembrim Rīgas Kongresu namā izskanēs tradīcijām bagātā mūzikas un mākslas festivāla “Bildes 2014” koncerti. Arī šoreiz septiņos koncertos izskanēs dažādu žanru programmas, sastapsies veterāni ar jaunajiem, skanēs labi pazīstamas un vēl nedzirdētas balsis. Kā allaž, atklājot festivālu, “Bildes 2014” pirmajā koncertā 21. oktobrī vienkopus pulcēsies folkmūzikas mākslinieki.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 133
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

“Bilžu” folkkoncerts, kas kopā aicina spilgtas latviešu dziesminieku personības, notiek gadu no gada, veidojot noturīgu tradīciju. Kā ierasts, arī šogad koncerta dalībnieki mājīgā atmosfērā un dziesminieka Arņa Miltiņa vadībā priecēs klausītājus gan ar sev tuvām un īpašām, gan publikas mīlestību jau iemantojušām dziesmām, vēsta “Bilžu” birojs.

Pirmoreiz folkkoncertā uzstāsies brālēnu Aivara un Ulda Punkstiņu duets. “Šis festivāls ir sekmīgs apliecinājums tam, ka ne tikai populāri izpildītāji var muzicēt uz lielās skatuves. Iespēja izpausties un sevi pierādīt šeit tiek dota arī pavisam jaunām vai iepriekš sevi “skaļi” nepieteikušām apvienībām. Bet, ja sajūti sevī arī mākslinieku – ņem otu un glezno,” saka A. Punkstiņš.

CITI ŠOBRĪD LASA

Folkkoncertā uzstāsies arī Kaspars Dimiters, Austra Pumpure, Haralds Sīmanis, Sandra un Āris Ziemeļi, Ēriks Loks, Arnis Miltiņš, Silvija Silava, Anta Eņģele, Jānis Jansons, Maija Kalniņa, Uldis Kākulis, Helēna Kozlova un citi.

Šogad festivāls klausītājiem turpinās piedāvāt pirms trim gadiem aizsākto Jauno dziesminieku koncertu, cerot laika gaitā to nostiprināt kā neatņemamu “Bilžu” koncertu sastāvdaļu un tradīciju. “Šis festivāls kā viena no senākajām un vērienīgākajām Latvijas populārās mūzikas norisēm piešķir dalībniekiem ļoti lielu atbildību – veidot tāda līmeņa priekšnesumu, kas līdzvērtīgs jau teju 30 gadus pastāvošām tradīcijām un kvalitātei,” saka grupu “Hospitāļu iela”, “Manta” mūziķis Edgars Šubrovskis. Dziesminieka Kārļa Kazāka vadītajā koncertā uzstāsies arī Laura Bicāne, Imants Daksis, Liene Dravniece, “El Mars”, Ilze Farte, Mikus Frišfelds, “Goran Gora”, Māra Upmane-Holšteine, Mārtiņš Križevics, Inese Mūrniece, “Diāna Sus” un citi.

23. oktobrī festivālu turpinās blūza koncerts. Uz skatuves kāps arī “The Blues Gang”, “The Coco’nuts”, “Elastic”, Ira Krauja-Dūduma, “Lavrix Blues Band”, Lorete Medne, “Mitrokhin’s Master Band”, Gints Žilinskis, Laimis Rācenājs un citi.

Jauno grupu un “Bilžu” veterānu kopprojektu tradicionālo koncertu 30. oktobrī vadīs Andris Freidenfelds. Koncertā neierastās kombinācijās kopā ar jaunajām grupām muzicēs Juris Kulakovs, Guntis Veits, Edgars Šubrovskis, Juris Kaukulis, Viktors Lapčenoks, Zane Dombrovska, Ieva Akuratere, Jānis Bukums, Nauris Puntulis, Artis Dvarions, Raimonds Bartaševičs, Artūrs Uškāns un citi.

Sevi jau pieteikušo grupas un radošo personību kopprojektu koncertā 31. oktobrī, kura vadītājs būs Valters Frīdenbergs dažādu jaunizveidotu kopprojektu sastāvā pārsteigs žurnālists Jānis Domburs, “Latvijas Radio” programmu vadītājs Elvis Jansons, aktieris Rihards Lepers, Žaklīna Cinovska un citas sabiedrībā pazīstamas personības. Koncerta īpašie viesi būs “Slavenais Jersikas orķestris”.

Festivāla noslēgumā, 1. novembrī, notiks koncerts bērniem, kuru vadīs Māra Ulme un Nikolajs Puzikovs, kā arī “Bilžu” veterānu koncerts Vara Vētras vadībā. Veterānu koncertā uz skatuves kāps “Pērkons”, Mārtiņš Bērtulis un Liene Šomase, “Big Al un The Jokers Band”, “Colt”, “Dzidriņas megasistēma”, “Karakums”, Karīna Tatarinova, “Keksi” un virkne citu pazīstamu grupu un solistu, kā arī “Bilžu brāļu orķestris”.

Reklāma
Reklāma

Jau tradicionāli festivāla laikā atklāta tā dalībnieku vasarā veidoto mākslas darbu izstāde – tā redzama tirdzniecības centrā “Spice” no 25. septembra līdz 28. oktobrim, kā arī Rīgas Kongresu namā festivāla koncertu laikā.

Varbūt noder

“Bildes 2014” koncerti:

21. X 19.00 Folkkoncerts;

22. X 19.00 Jauno dziesminieku koncerts;

23. X 19.00 Blūza koncerts;

30. X 19.00 Jauno grupu un “Bilžu” veterānu kopprojektu koncerts;

31. X 19.00 Sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību koncerts;

1. XI 12.00 Bērnu koncerts;

1. XI 18.00 “Bilžu” veterānu koncerts.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs, www.bilesuparadize.lv.

Cena: EUR 6 – 12.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.