Medus kāres otrais mūžs – oriģināla paplāte uzkodām! 0

Valters Zirdziņš, “Valtera restorāns” saimnieks un šefpavārs: Pirms pāris gadiem kādā banketā Berlīnē man vajadzēja servēt uzkodas. Izdomāju, ka būtu interesanti pasniegt žāvētas reņģes, kas ar maziem knaģīšiem stiprinātas pie medus kāres stieplēm. Lai tiktu pie kārēm, uzrunāju galdnieku, restauratoru un ērģeļu meistaru Verneru Kalaci, kura ģimenes locekļi ir bitenieki.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 10
Lasīt citas ziņas

Vācieši par oriģināli pasniegtajām reņģēm bija sajūsmā, savukārt es medus rāmjus izmantoju sava restorāna interjerā – tiem tagad ir dekoratīva funkcija.

Stiprinājām pie koka dēlīšiem (uz tādiem arī pasniedz ēdienus) un papildinājām ar lietām, par kurām man ir savs stāsts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Piemēram, pamatīgo cepešdakšu koka kātā man dāvināja restorāna “Ostas skati” šefpavārs Ingmārs Ladigs, arī pannas lāpstiņa ir dāvināta.

Savukārt koka ripas, kas kalpo kā sveču paliktņi, ir Vernera Kalača roku darbs. Viņš mums taisīja arī galdus, palodzes un citus priekšmetus restorāna interjeram.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.