Medus kāres otrais mūžs – oriģināla paplāte uzkodām! 0

Valters Zirdziņš, “Valtera restorāns” saimnieks un šefpavārs: Pirms pāris gadiem kādā banketā Berlīnē man vajadzēja servēt uzkodas. Izdomāju, ka būtu interesanti pasniegt žāvētas reņģes, kas ar maziem knaģīšiem stiprinātas pie medus kāres stieplēm. Lai tiktu pie kārēm, uzrunāju galdnieku, restauratoru un ērģeļu meistaru Verneru Kalaci, kura ģimenes locekļi ir bitenieki.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Veselīgai zarnu darbībai: 9 dzērieni, kas stiprina mikrobiomu un uzlabo gremošanu
Katastrofa ir tuvu: Ukraina rekordlielā ātrumā iznīcina Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcas – 12 dienās apturētas piecas
Kokteilis
Ja esat dzimis vienā no šiem 6 datumiem, jums ir lieliskas izredzes kļūt par miljonāru
Lasīt citas ziņas

Vācieši par oriģināli pasniegtajām reņģēm bija sajūsmā, savukārt es medus rāmjus izmantoju sava restorāna interjerā – tiem tagad ir dekoratīva funkcija.

Stiprinājām pie koka dēlīšiem (uz tādiem arī pasniedz ēdienus) un papildinājām ar lietām, par kurām man ir savs stāsts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Piemēram, pamatīgo cepešdakšu koka kātā man dāvināja restorāna “Ostas skati” šefpavārs Ingmārs Ladigs, arī pannas lāpstiņa ir dāvināta.

Savukārt koka ripas, kas kalpo kā sveču paliktņi, ir Vernera Kalača roku darbs. Viņš mums taisīja arī galdus, palodzes un citus priekšmetus restorāna interjeram.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.