Andrejs Požarnovs
Andrejs Požarnovs
Foto – Dainis Bušmanis

– Lūdzu, sauciet biedrus vārdā, parādiet ģeogrāfiju, mērogu, kādā darbosieties. 38


– Atbalsta grupas darbojas Liepājā, Daugavpilī, Ķekavā un citur. Jelgavā, piemēram, sapulcināti jaunieši Mārtiņa Vadža vadībā. Siguldā nodaļas vadītājs ir Māris Lodziņš, Baldonē – Ronalds Pambakers. Lielais vairums biedru pēc vārda plašai auditorijai pagaidām diez vai būs pazīstami, “bijušo” politiķu mūsu vidū tikpat kā nav. Entuziasti ir uzņēmēji vai pašvaldības policisti, dažādu profesiju jauni cilvēki un pensijas vecumā.

Reklāma
Reklāma

– Un Rīgā?

Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Lasīt citas ziņas

– Rīgā lielas nodaļas nav, akcentējam uzmanību perifērijā. Rīgā citām partijām ir stipri atbalsta punkti.

– Vai esat pārņēmuši “Šlesera mantojumu”, uzrunājāt bijušos “Tēvzemei un Brīvībai” kolēģus, piemēram, Jāni Straumi?

CITI ŠOBRĪD LASA

– Nē, bet pa kādam tēv­zemietim mūsu rindās ir. Ne jau no dūžiem – kādreizējie ierindnieki.

– Vai no jūsu nostājas izriet, ka būsiet labēja, kreisa, centriska partija? Latviešiem neesot kreisā spēka, par ko balsot. Nišas ir brīvas.

– Savulaik Baltijas asamblejā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas deputātiem vajadzēja nodalīties pa grupām. Vairāki pieteicās par labējiem, lielākā daļa – centrā, bet kreisais neviens negribēja būt. Sapulces vadītājs to ņēma vērā un izlīdzējās diplomātiski: “no centra pa kreisi, pa labi”. Darba grupās “Gods kalpot Latvijai” definējusi, ka sociālie jautājumi ir mūsu interešu lokā, tāpat nodarbinātība un demogrāfija. Tikpat svarīga ir valsts pārvaldes attieksme pret sabiedrību. Labējo jājamzirdziņš ir brīvā tirgus ekonomika, sabalansēts budžets, Latvijas veiksmes stāsts. Aiz skaitāmpantiņa realitātē ir posts ar simtiem tūkstošiem zaudētu cilvēku, jo nepietiekami risināja sociālekonomiskās problēmas. Tas ir Nr.1, kas jārisina. Tagad uzzinām faktus, kas notiek dažās valsts kontrolējošās institūcijās – satraucošus faktus. Turpretī iestāžu attieksmē pret uzņēmējiem un strādājošiem galvenais ir paaugstināt un uzlikt sodus par sīkāko pārkāpumu. Man tas šķiet strupceļš un plaisas padziļināšana starp varu un cilvēkiem. Nav katram jāliek klāt kontrolieris, bet jāieinteresē maksāt nodokļus ar saprātīgu politiku.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.