Foto – Ilze Pētersone

Ābolu sniegs ar vaniļas mērci. Recepti piedāvā flautiste Dita Krenberga 0

Sastāvdaļas ābolu putām – 5 skābeni, vēlams ‘Antonovkas’ šķirnes āboli, 2 – 3 olas baltumi, 3,5 ēdamk. cukura, šķipsna sāls.

Reklāma
Reklāma
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis 183
Krimināls
Krituši visi antirekordi – savākts 600 000 narkomānu izlietoto šļirču. Atrasta arī traģiskā “narkozombiju” viela 8
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Lasīt citas ziņas

Vaniļas mērcei – 1 l piena, 6 olu dzeltenumi, 4 – 6 ēdamk. cukura, aptuveni 2 tējk. vaniļas cukura, 2 tējk. miltu, šķipsna sāls.

Pagatavošana

Ābolu sniegs
Nomizotus un palielās daivās sadalītus ābolus ievieto cepampannā, pielej nedaudz ūdens, pieber 2 ēdamk. cukura un cep cepeškrāsnī 180°C karstumā 15 minūtes. Atdzesē un izrīvē caur sietu vai sablendē biezenī. Saputo stingrās putās olas baltumus ar atlikušo cukuru un šķipsnu sāls un, turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno ābolu biezeni. Pasniedz ar vaniļas mērci vai pienu – tad ābolu sniegam jābūt saldākam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vaniļas mērce
Ar aukstu ūdeni izskalotā katlā uzvāra pienu un padzesē. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru, miltiem un šķipsniņu sāls, līdz masa apjomā dubultojas. Pakāpeniski tai pievieno dzesēto pienu. Katliņā masu uzkarsē uz mazas uguns, ātri maisot, lai nepiedeg. Mērci nedrīkst uzvārīt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.