Aivars Slucis
Aivars Slucis
Foto – Valdis Ilzēns

Divi nelaiķi? 17


Šokējošu rakstisku ziņu Slucis no Cīruļa saņēma šā gada sākumā: kā producents viņš esot 2. janvārī sūtījis jaunu, talantīgu operatoru Mārtiņu Pauniņu un skaņotāju Kristu Jurkānu steidzamos filmēšanas darbos uz Vaiņodi, bet puiši pa ceļam cietuši autoavārijā. Pauniņš esot miris, bet Jurkāns – smagi cietis. Filma jau par divām trešdaļām pabeigta, bet nu atlikusī nauda jāizdodot bēru izdevumiem un pabalstam sērojošai ģimenei, tāpēc viņš atkal lūdzot naudu – šoreiz jau kā aizdevumu. Sluča sirds neizturēja, un viņš aizsūtīja Cīrulim 6000 ASV dolāru. Filmu Cīrulis solījis pabeigt un parādīt martā.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 21
Lasīt citas ziņas

Bet martā Cīrulis vēstīja Slucim, ka bijis pie notāra un pilnvarojis filmu pabeigt Ģirtam Heinsbergam, jo pašam aicinājums liekot doties uz Krimu, lai dokumentētu tur notiekošo karu. Par to liecina kārtējā vēstule, uz kuras ir filmstudijas logotips. Tajā arī lasāms, ka Cīruli vajā ļaunas priekšnojautas. Vēstulē Slucim rakstīts: “Man bija liels gods jūs satikt un iepazīties ar jums, jo jūsos ir tik daudz spēka un enerģijas, ka ļoti jūs apbrīnoju. Paldies par to, ka esat palīdzējis. Nodevu Ģirtam arī jūsu kontaktinformāciju, lai nu, nedod Dies, ja notiek kas slikts, sazinās ar jums. (..) Ja nu tomēr notiek kas slikts un neparedzēts, es vēlētos lūgt no jūsu puses kādu mazu atbalstu, vismaz aiz manis paliek jaunā paaudze trīs spēcīgu jaunu latviešu vīriešu sastāvā, kas augs lieli.”

“Tev filma jāpabeidz, kur tu skrien!?” toreiz nodomājis Slucis. Bet pēc mēneša viņš no Heinsberga saņēmis vēstuli un izziņu par Arvja Cīruļa miršanas reģistrāciju, kā arī pārsūtītu aizkustinošu vēstuli, kurā Cīrulis raksta par pārdzīvojumiem Krimā, no kuriem viņš sajutis sāpes krūtīs, tāpēc atceļā Polijā iegriezīsies slimnīcā. Un kā rāda pievienotais dokuments, 2014. gada 8. aprīlī Cīrulis Ļubļinā miris… Heinsbergs vēstulē lūdz Sluci palīdzēt Cīruļa sievai, kas palikusi viena ar trim puikām. Kādā no nākamām vēstulēm Heinsbergs raksta, ka Arvja līķa atvešana uz Latviju maksājusi lielu naudu, ģimenes dzīvoklis ieķīlāts, jo Arvis ņēmis bankā kredītu, lai sāktu veidot filmu par Zolitūdes traģēdiju, sieva ar dēliem varot palikt uz ielas.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.