Foto – Shutterstock

Tavs apģērbs ir aizliegts ar likumu 12

Daudzviet Eiropā pastāv vismaz daļēji ierobežojumi musulmaņu apģērbam. Beļģijā, Francijā, Nīderlandē un Šveicē ar likumu aizliegts aizsegt seju. Tam grasās pievienoties mūsu kaimiņiene Igaunija, kur 2015. gada novembrī Tieslietu ministrija sagatavojusi likumprojektu par nikāba un burkas aizliegumu.

Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Norvēģijā ir pilsēta, kuras iedzīvotājiem jau vairāk nekā 70 gadus ir aizliegts nomirt. Nežēlīgs liktenis sagaida tos, kuri saslimuši 30
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Lasīt citas ziņas

Lielākajā daļā Eiropas valstu, piemēram, Dānijā, Vācijā, Itālijā, Anglijā, nav atļauts seju aizsegt lidostās, kā arī valdības iestādēs. Tiesneši un citas svarīgas amatpersonas nedrīkst valkāt jebkāda veida reliģiskos apģērbus vai apģērbā izmantot šādus ornamentus, tādējādi apliecinot savu neitralitāti. Tiem piepulcināti arī skolotāji – atklāta seja ir absolūti svarīga, lai nodibinātu personisku kontaktu ar skolēniem.

Kosovā un Turcijā ar likumu aizliegta pat hidžāba nēsāšana. Tomēr, it īpaši Turcijā, sievietes šo likumu bieži ignorē un pret to ir regulāri protesti. Pirms pieciem gadiem arī Sīrijā, pie varas esot sekulārai valdībai, tika aizliegts aizsegt seju. Tomēr lielākā iedzīvotāju daļa Sīrijā ir musulmaņi un šis likums pēc laika tika atcelts, veltīgi mēģinot uzturēt valstī mieru.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.