Publicitātes foto

Krāsu saskaņošanas mācība 8

Ja neesi pārliecināts, cik izkopta ir tava stila izjūta, izvēlieties vienkrāsainas zeķes. Krāsainas zeķes vai zeķes ar grafiskiem attēliem vislabāk derēs pie džinsām, ar izņēmumiem brīžos, kad formālo apģērbu gribas izcelt ar svaigu un spilgtu elementu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Tomēr visbiežāk pie klasiska tumša uzvalka piestāvēs melnas vidēji garas zeķes. Tās var saskaņot ar bikšu krāsu, piemēram, zeķes var būt tumši zilas, tumši pelēkas vai ar neuzkrītošu smalku rakstu. Vasarā, kad uzvalki ir gaišāki, arī zeķes jāpieskaņo bikšu krāsai un apaviem – tām jābūt tikpat tumšām kā apavi, bet tās nedrīkst pārlieku kontrastēt ar biksēm un pārējām drēbēm.

Sievietes lietišķā vidē trāpīs desmitniekā ar plānām, matētām zeķēm vai zeķubiksēm neitrālā miesas krāsā, kurās kājas izskatās viegli iesauļotas. Saki nē visa veida rakstainām zeķēm, tīkliņzeķēm vai zeķēm ar vīli. Ja tomēr etiķete pieļauj vilkt rakstainas zeķes, tad izvēlies zeķes bez noteikta virziena raksta, bet gan tādas, kur ornaments atkārtojas neregulāri, piemēram, punktiņiem vai rombiņiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Melni svārki lieliski izskatās kopā ar melnām zeķubiksēm, taču nekad nevelciet melnas zeķubikses pie baltiem svārkiem! Tāpat nevajadzētu valkāt ļoti krāsainas zeķes vai zeķubikses, jo neveiksmīga to izvēle var kaitēt citādi lieliskam koptēlam.

Ja vien neesi medmāsa vai nevalkā tērpu ar baltu apakšmalu, būtu pilnībā jāatsakās no baltām zeķubiksēm. To vietā pie pasteļkrāsas vai gaišiem tērpiem izvēlies caurspīdīgas, plānas miesas krāsas zeķes vai zeķubikses.

Kur plāno doties?

Ikdienā aizmirsti par baltajām zeķēm, tās lai paliek vilkšanai pie baltām biksēm vai sporta klubā pie sporta apģērba.

Dāmām, kuras ikdienā nēsā sportiskus apavus kopā ar svārkiem, jāiegaumē – jo sportiskāki apavi, jo biezākām un necaurspīdīgākām jābūt zeķubiksēm. Un otrādi – jo elegantākas kurpes, jo plānākas, smalkākas zeķes jāizvēlas.

Nerādi plikumus

Kāju ikri jāpiesedz vienmēr – zeķēm ir jābūt tik garām, lai, apsēžoties un pārliekot kāju pār kāju, nebūtu redzama plika kāja. Izņēmums, ja vien pieļauj etiķete, ir vasarā bez zeķēm valkāt loferus vai mokasīnus.

Izvēloties svārkus vai kleitu, pusgarās zeķes atstāj skapī. Īpaši, ja svārku priekšā, aizmugurē vai sānos ir šķēlums.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.