Foto: Maraze/SHUTTERSTOCK

Saldie žagariņi. Garšo tik pat labi, kā bērnībā 0

Ne vienās vien mājās bērniem savulaik liels našķis bija vecmāmiņas gatavotie žagariņi. Bērns būdama, arī Rīgas Juglas vidusskolas mūzikas skolotāja Inese Niedra ar nepacietību gaidīja, kad varēs mieloties ar vecmāmiņas gatavotajiem žagariņiem. Tagad viņa tos gatavo pati. Lūk, recepte!

Reklāma
Reklāma

Žagariņiem nepieciešams

1 kg augstākā labuma kviešu miltu

500 ml 35% saldā krējuma

4 olas

12 ēdamkarotes cukura

šķipsniņa sāls

kanēlis un vaniļas cukurs

Pagatavošana

Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Lasīt citas ziņas

Ar mikseri sakuļ olas ar cukuru, sāli, kanēli un vaniļas cukuru.

Pielej saldo krējumu un vēl nedaudz kuļ ar mikseri.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pamazām pievieno miltus, sijājot caur sietiņu. Ar karoti iemaisa sakultajā masā.

Kad mīkla kļuvusi diezgan bieza, to cītīgi mīca.

Miltus ber tādā daudzumā, lai mīkla iznāktu tik stingra, ka to var plāni izrullēt.

Mīklu izrullē un sagriež aptuveni 3 cm platās strēmelēs.

Tad tās sagriež rombiņos, kuriem iegriež vidū un caur iegriezumu izvelk vienu stūrīti. Veidojas austiņas.

Nelielā katliņā ielej diezgan daudz rafinētās saulespuķu eļļas. Žagariņus met katlā un vāra eļļā gaiši brūnus.

Ar putojamo karoti izņem no katliņa, kārto lielā traukā un apkaisa ar pūdercukuru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.