Foto: SHUTTERSTOCK

Sautēti skābēti kāposti ar āboliem un kartupeļiem 0

Vēsajā laikā garšos sātīgs un sildošs kāpostu-kartupeļu-ābolu sautējums.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

• 6 kg skābētu kāpostu ar ķimenēm un burkāniem

• 0,8–1 kg sīpolu

• 800 g burkānu

• 3–4 antonovkas āboli

• 2–3 svaigi kartupeļi

• 4–6 ķiploka daiviņas

• 1 ēdamkarote putraimu

• cūku tauki

• cukurs, sāls

• smaržīgo piparu graudi

• lauru lapas

Pagatavošana

1. Lai pagatavotu šo kāpostu daudzumu, vajadzēs 10 l tilpuma katlu. Vispirms cūku taukos apcep sagrieztus sīpolus.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Pievieno sarīvētus burkānus un apcep. Pievieno nomizotus, četrās daļās sagrieztus ābolus.

3. Pastumjot malā katla saturu, izbrīvē katla viduci un ieber 3 ēdamkarotes cukura. To karamelizē, raugoties, lai nepiedeg.

4. Karamelizēto cukuru rūpīgi iemaisa sīpolu, burkānu un ābolu masā. Pievieno skābētos kāpostus ar visu sulu.

5. Ja šķidruma par maz, pielej ūdeni. Tam nav jānosedz kāposti, bet jābūt redzamam starp kāpostiem, jo kāpostiem nav jāvārās, bet jāsutinās.

6. Pierīvē kartupeļus, iemaisa kāpostus un, palaikam apmaisot, visu sautē 2–3 stundas.

7. Ja sautējot pārāk ātri iztvaikojis ūdens, pievieno vēl, citādi kāposti piedegs.

8. Kad kāposti gandrīz mīksti, pieliek smaržīgos piparus, lauru lapas, ja vajag – arī cukuru un sāli. Nobeigumā iespiež ķiploka daiviņas.

9. Putraimus var pievienot, taču var arī bez tiem iztikt. Ja pievieno, tos vispirms apcep kopā ar burkāniem un sīpoliem un atstāj, lai gatavojas kopā ar kāpostiem.

10. Pasniedz ar cepeti, kotletēm, karbonādi vai citu gaļas ēdienu.

Ja ir kupla ģimene, ar šo kāpostu daudzumu būs pietiekami, lai ģimene varētu tos ēst no Ziemassvētkiem līdz nākamā gada sākumam. Ar katru sildīšanas reizi sautētie kāposti kļūst arvien garšīgāki.

Recepti iesaka Rendas pagasta piemājas saimniecības Klintis saimniece Ilona Kricka-Krauja

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.