Foto – Ieva Čīka / LETA

Pēc simtgades Galā koncerta sarīkošu darbiniekiem atvadu banketu 4


– Operas likumā ir rakstīts, ka pēc diviem pilnvaru termiņiem, kas apritēs vēl pēc trim gadiem – 2019. gada rudenī – Kultūras ministrijai jāizsludina atklāts konkurss uz Operas valdi…
–… Un es tajā noteikti nepiedalīšos. Vienmēr esmu uzskatījis, ka cilvēkiem amatos jāmainās, rotācija vajadzīga, citādi cilvēki ar laiku savos krēslos “iesēžas”, un tad šķiet, ka viss ir tik labi un kārtībā… Turklāt ceru, būs izdevies izdarīt arī pietiekami daudz. 2018. gadā būs nosvinēta valsts simtgade, ar pienācīgiem iestudējumiem atzīmēta Operas simtgade.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas” 161
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas

Tieši pašlaik esam sākuši gatavot vairākus ar šo notikumu saistītus projektus. Pirmoreiz mēģināsim izdot augstas kvalitātes, dārgu un greznu mākslas grāmatu (daudz greznāku un dārgāku par sezonas grāmatu) ar izcilākajiem scenogrāfiju un kostīmu metiem. Ir bijusi grāmata par Operas ēku, Operas un baleta māksliniekiem, bet līdz šim nav bijis neviens izdevums ar atskatu uz aizvadītiem Operas simts gadiem, kas parādītu iepriekšējās simtgades veiksmīgākos mākslinieciskos risinājumus un to attīstību, sākot no Liberta vai Kugas gleznojumiem līdz Otto Skulmes, Ilmāra Blumberga, Andra Freiberga, Mārtiņa Vilkārša un citu mākslinieku modernām scenogrāfijām. Tāpat šajā izdevumā atklāsim baleta tērpu attīstību. Tā būs skaista, grāmata par vizuāli krāšņāko šajā ēkā redzēto un piedzīvoto. Savos simt gados Opera tādu ir pelnījusi.

Patlaban domāju, ka 2018./2019. gada sezonu iesāksim ar jaunu, pirmās latviešu nacionālās operas Alfrēda Kalniņa “Baņutas” iestudējumu. Opera gan nesākās ar “Baņutu”, bet Riharda Vāgnera “Klīstošo holandieti”, kuru pirmo reizi iestudēja pirms simt gadiem 1918. gadā. Patlaban domājam, veidojams operas atjaunojums vai iestudējams pavisam jauns darbs. Šobrīd Juris Karlsons raksta baletu ar pilotnosaukumu “Antonija”, kas balstīts uz “Skroderdienām Silmačos”. Vēl padomā darbs bērniem, un jau tagad zināms, ka jubilejas sezona vainagosies ar vērienīgu Galā koncertu. Un tad varēšu sarīkot saviem darbiniekiem atvadu banketu un pateikt paldies par kopīgo darbu.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.