“Latvenergo” zaudējis klientus 19

Ivita Bidere, AS ” Latv­energo” preses sekretāre, uzskata – patērētāju rēķinus pērn visbūtiskāk ietekmējušas pārvades un sadales tarifa izmaiņas – atkarībā no elektroenerģijas patēriņa un pieslēguma racionālas izmantošanas tie gan samazinājās, gan pieauga. Saistībā ar jaunajiem starpsavienojumiem pērn Latvijā pirmo reizi novērota situācija, kad elektroenerģijas cena bija viszemākā visā reģionā (zemāka nekā Igaunijā un Lietuvā) un TEC saražotā elektroenerģija pat lētāka nekā Skandināvijā, līdz ar to TEC ir veiksmīgi stabilizējis cenu visā reģionā. Šīs tirgus tendences esot redzamas “Elektrum” produktos – gan fiksētās cenas, gan arī biržas piedāvājumos.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

“Vairums mūsu klientu izvēlas fiksētās cenas produktus – ne tikai mājsaimniecības, bet arī juridiskie klienti dod priekšroku paredzamām izmaksām, kuras ik gadu tiek koriģētas atbilstoši tirgus tendencēm. Līdz ar to gan pērnā, gan šī gada produktos ir cenu samazinājums. Vidējais mūsu klientu patēriņš mēnesī ir 150 kWh, kam piemērots ir “Elektrum” produkts “Elektrum Ekonomiskais”. Ja salīdzina ar “Elektrum Dinamiskais” profilēto vidējo cenu, tad ietaupījums mēnesī ir aptuveni viens eiro (bez PVN),” tā I. Bidere.

“Elektrum” produktu piedāvājumos šim gadam ir atbilstoši tirgus tendencēm samazināta elektroenerģijas cena, piemēram, klientiem, kuri tagad pār­slēdz iepriekš noslēgtos divu gadu līgumus, par vismaz 11% (cenas kritums biržā pēdējos divos gados ir 30%). “Latvenergo” mājsaimniecību sektorā klientu skaits ir samazinājies par aptuveni 15 tūkstošiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Eksperts: Latvijā nelauza galvu un maksā vairāk

Juris Ozoliņš, enerģētikas eksperts: “Mājsaimniecības, kas izvēlējās biržas cenu, pēdējos divos gados bija ieguvējas. Neraugoties uz to, ka biržas cena atsevišķos brīžos ir šokējoši augsta, ilgākā laika periodā tā tomēr ir zemāka nekā fiksētā cena. Tirgotāji prot riskus vadīt labāk nekā patērētāji, proti, ieliek fiksētajā tarifā drošības rezervi un nav zaudētāji. Latvijā elektroenerģijas pircēji nevēlas par šo tēmu lauzīt galvu, labāk maksā mēnesī par pakalpojumu kādus eiro vai centu desmitus vairāk, nekā izvēloties biržas tarifu. Es arīdzan kopš elektrības tirgus atvēršanas maksāju rēķinus saskaņā ar biržas tarifu. Paredzēt elektroenerģijas cenas izmaiņas šajā gadā nav viegli. Cenas svārstībām vajadzētu iekļauties 10% intervālā.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.