Foto – LETA

Tikai labi vārdi 14

“Pēc tam man radās sajūta, ka gribu labāk saprast, kā pasaule funkcionē, tāpēc nolēmu mainīt darbības jomu,” tā M. Seile skaidro došanos strādāt uz privāto sektoru. “Man arī šķiet, ka nav īsti pareizi, ka skolotāju dzīves gājums nav pietiekami daudzveidīgs: vispirms paši mācās skolā, pēc tam pedagoģiskajā augstskolā un tad atkal atgriežas darbā skolā. Tad ir maz iespēju redzēt, kā funkcionē citas sistēmas, kas ir ārpus izglītības vides. Līdz ar to skolotājiem var būt grūtības sagatavot bērnus darbam dažādās nozarēs.”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 83
Lasīt citas ziņas

Vispirms M. Seile vadīja veikalu tīkla “Maxima” mācību centru, pēc tam kļuva šajā uzņēmumā par personāla daļas vadītāju, kopumā veikalu tīklā nostrādājot četrus gadus: “Tur bija lieliska iespēja saprast, kā strādā šī komplicētā sistēma, kurā ietverti ļoti daudzi dažādi procesi. Esmu ļoti priecīga par katru savu darba vietu: katra likusi klāt jaunu šķautni manai pieredzei un devusi jaunas zināšanas.”

Vēlāk M. Seile bija personāla direktore, kā arī biznesa procesu direktore un valdes locekle būvniecības uzņēmumā “Primekss”, kur strādāja kopā ar izglītībā ieinteresēto uzņēmēju Jāni Ošleju, kurš cenšas panākt, lai mācības skolā atraisītu bērnos radošumu. Pati M. Seile saka, ka darbs “Primeksā” devis zināšanas par industriālo betona grīdu būvēšanu, bet J. Ošlejs, uzsverot, ka uzņēmuma darbība ir inovatīva, norāda, ka M. Seile guvusi priekšstatu arī par pielietojamo zinātni. Kopumā vērtējot bijušo kolēģi, J. Ošlejs viņu tikai slavē: “Mārīte ir izcila darbā ar cilvēkiem, lieliska vadītāja. “Primeksā” viņa vadīja arī apmācības procesu un ļoti labi izstrādāja apmācības sistēmu, kā arī procesu.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Tikai labus vārdus M. Seilei velta arī iepriekšējā “Iespējamās misijas” direktore, tagad programmas valdes locekle Zane Oliņa. Abas pazīstamas jau ilgus gadus kopš kopīgā darba Soroda fondā, kur sadarbojušās projektā “Efektīva skola”. Arī Z. Oliņa pārliecinājusies, ka M. Seile ir lieliska vadītāja, turklāt spējīga veidot ko jaunu no nulles, kā to paveikusi ar Skolu atbalsta centru. “Ar tādu vadītāja kompetenci Latvijā vēl nav bijis neviens izglītības ministrs,” uzsver Z. Oliņa. “Nekad neesmu redzējusi, ka kaut kas varētu izsist Mārīti no sliedēm,” viņa piebilst.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.