Foto no ekspedīcijas arhīva

2. diena. Baltkrievija 0


Laika prognozes neiepriecina – lietus, brāzmains ziemeļu vējš un 13-14 grādu gaisa temperatūra. Sagatavojam lietus ekipējumu un laižam uz robežkontroles punktu Pāternieki. Rindas nav. Latvijas pusē pārbauda dokumentus, kastēs nelien un novēl laimīgu ceļu. Pie baltkrieviem procedūra aizņem divas stundas – jādeklarē tehnika, jāsalīdzina rāmja numuri un jāizkrāmē visas kastes.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Aiz robežas saprotam, ka esam kļūdījušies ar degvielas apgādi, jo tuvākais benzīntanks no robežas atrodas 50 kilometru attālumā. Andim “zupa” beidzas pirmajam, Norča pēc pieciem km ir nākamais, bet Osis laimīgi tiek līdz benzīntankam saviem spēkiem.

Braucam caur Vitebsku Gomeļas virzienā. Satiksmes kultūra daudz augstākā līmenī kā Latvijā – priekšā braucošie šoferi pārkārtojas pa labi, atbrīvojot ceļu, sveicina un ziņo par policijas posteņiem. Baltkrievijas likuma kalpi vienreiz arī mūs aptur – pārbauda dokumentus un apdrošināšanu, bet iztiekam bez aizrādījumiem. Pabrīdina, lai uzmanāmies Ukrainā, un novēl labu ceļavēju. Benzīntankā aiz Vitebskas satiekam ukraini Alekseju, kurš brauc no Kijevas puses. Puisis ir ietērpies ķīmiskās aizsardzības kombinezonā un brīdina par lietusgāzēm, kuras mūs sagaidīs ceļā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ap astoņiem vakarā 60 km pirms Gomeļas, ceļmalas motelī, kurš atrodas tieši blakus jaukam dievnamam, nolemjam mest mieru šodienas braukšanai. Aiz muguras atstāti 500 kilometri.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.