Noslēpums. Pētersones-Godmanes iespējas 4

Pēc “abpusējas vienošanās” darba attiecības Iekšlietu ministrijā (IeM) 8. jūnijā pārtrauca valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane. Satversmes aizsardzības birojs viņai nepagarināja pielaidi valsts noslēpumam. Par iemesliem var nojaust, arī klausoties ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera LTV teikto, ka nevar prognozēt, cik ilgi IeM ierēdnes mugurkauls būšot tik stiprs, lai turētos pretim valsts noslēpuma izpaušanai, ja ārvalstu specdienestu rīcībā nonākšot kādi fakti, ar kuriem var manipulēt.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Lasīt citas ziņas

Bijusī valsts sekretāre ir izteikusi nožēlu, ka šādi tiekot novērtēts viņas 20 gadu darbs valsts pārvaldē, stājusies bezdarbnieku uzskaitē un devusies pāris mēnešus atpūsties. Pagaidām tas ir noslēpums, kur tālāk vedīs I. Pētersones-Godmanes gaitas. Viņa nav noraidījusi Ministru prezidenta izteikto priekšlikumu par darba turpināšanu valsts pārvaldē, taču nav arī to pieņēmusi, vien pateikusi, ka varētu pie šīs sarunas atgriezties. Negribas gan ticēt, ka viņas pašapziņa ļaus pieņemt amatus, kas karjeras kāpnēs ir pakāpienu zemāk. Ja nu vienīgi vadīt kādu valsts kapitālsabiedrību, piemēram, Rīgas Austrumu slimnīcu, kur patlaban tiek meklēts valdes priekšsēdētājs ar rūdījumu, tāpēc iekšlietu struktūrās iegūtā pieredze šajā darbā var nākt tikai par labu.

Pētersonei-Godmanei par darbu droši vien nebūs jāuztraucas, zinot Godmaņu pāra draudzīgo saiti ar uzņēmuma “Itera Latvija” vadītāju un “Latvijas gāzes” padomes priekšsēdētāja vietnieku Juri Savicki. Baumo, ka tieši šīs īpaši cieši draudzīgās attiecības bijušas par iemeslu Pētersones-Godmanes nedienām ar pielaidi valsts noslēpumam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Arī bijušajai Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei līdzīgā situācijā pēc pielaides zaudēšanas tika pasniegta ekspremjera Aigara Kalvīša palīdzīgā roka un iedots amats “Latvijas gāzē”. Savickis taču ir arī hokeja kluba “Dinamo Rīga” padomes priekšsēdētājs, bet Pētersone-Godmane bieži ir redzama hokeja fanu vidū. Gan jau arī klubā kāds labs amats atrastos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.